Správy

Fantastická pocta: Stovky študentov z Prešovského kraja si prevzali medzinárodné ocenenie

DofE je medzinárodný vzdelávací program, ktorý v roku 1956 založil princ Philip, vojvoda z Edinburghu, manžel britskej kráľovnej.

Ilustračný obrázok k článku Fantastická pocta: Stovky študentov z Prešovského kraja si prevzali medzinárodné ocenenie
8
Galéria
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Takmer 280 študentov z Prešovského samosprávneho kraja (PSK) si v utorok v Prešove prevzalo Medzinárodnú cenu vojvodu z Edinburghu (DofE).

Mladí ľudia, ktorí chcú cenu získať, sa rozvíjajú v štyroch oblastiach – v talente, športe, dobrovoľníctve a nakoniec absolvujú dobrodružnú expedíciu.

„Budujú vnútornú motiváciu, vytrvalosť a cieľavedomosť, lebo musia si povedať, že čo chcú urobiť, nakresliť si tú cestu k tomu cieľu a vytrvať, aj keď sa im nechce. Dá im to taký návod, ktorý môžu využiť v budúcej kariére a živote, že môžu dosiahnuť vlastne čokoľvek,“ povedala Andrea Vrbovská, zodpovedná v DofE za komunikáciu a fundraising.

Založil ho princ Filip

Jednou z ocenených je i Alexandra Senderáková, 17-ročná študentka zo Strednej odbornej školy pedagogickej v Prešove, ktorá sa od detstva venuje leteckému modelárstvu.

Do programu DofE sa zapojila, aby vystúpila zo svojej komfortnej zóny a posilnila odhodlanie aj vlastné charakterové vlastnosti.

DofE je medzinárodný vzdelávací program, ktorý v roku 1956 založil princ Philip, vojvoda z Edinburghu, manžel britskej kráľovnej.

Ročne sa doň zapája vyše milióna mladých ľudí vo veku od 14 do 24 rokov v 130 krajinách sve­ta.

Objektívom: Ocenenie mladým ľuďom z Prešovského kraja
8
Galéria
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková
Zdroj: Hasičský záchranný zbor
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM