Tlačové správy

Fajčíte? Urobte si z MDŽ aj prvý deň bez cigariet

O pár dní oslávime sviatok žien, ktorý každoročne pripadá na 8. marec. Tento rok by však mohol byť naozaj výnimočný. Skúste si dať záväzok, že zatočíte so zlozvykom.

Ilustračný obrázok k článku Fajčíte? Urobte si z MDŽ aj prvý deň bez cigariet
Zdroj: PMI

Pestrá kytica, sladké prekvapenie, alebo chutná večera. Toto bývajú najčastejšie dary, ktoré zvyknú muži dávať svojim lepším polovičkám pri príležitosti Medzinárodného dňa žien. A aj keď mnohým ženám často stačí aj srdečné „ďakujem a mám ťa rád,“ možno je predsa len čas na väčšie gestá. Tým môže byť štýlový a súčasne praktický darček, ktorý pomôže dospelému fajčiarovi skrotiť svoje návyky.

Pozor na decht

Ak patríte k tým, ktorí zatiaľ nevedia povedať stop cigaretám, mali by ste zvážiť, či ich radšej nevymeníte za bezdymové riešenie. Prečo? Pretože platí, že ľudia síce fajčia kvôli nikotínu, ale umierajú kvôli dechtu. Jedným z pretrvávajúcich mýtov je, že ochorenia spojené s fajčením, a to i rakovinu, spôsobuje samotný nikotín. Existuje pritom všeobecný vedecký konsenzus, že príčinou zdravotných ťažkostí sú škodlivé látky vznikajúce pri spaľovaní tabaku. Nikotín síce vyvoláva závislosť a preto nie je bez rizika, avšak jeho účinky nie sú karcinogénne. Ďaleko väčším rizikom je tak decht.

Zdroj: PMI

Dajte stop štipľavému dymu

Aj keď platí, že najlepším riešením je prestať s fajčením a aj užívaním nikotínových výrobkov úplne, vieme, že to nie je rozhodnutie, ktoré sa robí z minúty na minútu. Treba sa naň mentálne pripraviť. Veda však prináša riešenie práve pre dospelých fajčiarov, ktorí nechcú alebo zatiaľ nevedia prestať fajčiť. Vhodnejšou voľbou pre ne sú bezdymové alternatívy ku klasickým cigaretám a medzi nimi najnovšie zariadenie IQOS ILUMA. V porovnaní s cigaretami produkuje výrazne nižšie hladiny škodlivín. Tie totiž vznikajú najmä pri horení tabaku, rovnako ako škodlivý cigaretový dym a čo je ešte podstatnejšie, aj nebezpečný decht – zvyšok dymu po zhorení cigarety, ktorý je zmesou chemických zlúčenín s obsahom karcinogénnych a toxických látok. Naopak, bezdymové zariadenia tabak iba nahrievajú, netvoria tak dym, ale len aerosól.

Zdroj: PMI

Darujte si na MDŽ budúcnosť bez dymu

Elegantná, moderná ale aj štýlová. Taká je novinka IQOS ILUMA, ktorá môže pomôcť dospelým fajčiarom na ich ceste pri zbavovaní sa návyku. Toto bezdymové zariadenie prináša revolúciu v danom segmente, nakoľko využíva indukčný ohrev a najmodernejšiu technológiu SMARTCORE INDUCTION SYSTEM™, ktorá nahrieva tabakovú náplň zvnútra. Keďže zariadenie je bezčepeľové, nie je potrebné ani jeho dodatočné čistenie. Príjemné zemité farby a nadčasový dizajn pôsobia elegantne a dospelé fajčiarky i užívatelia bezdymových výrobkov majú na výber zo širokej škály prevedení.

Bezdymové zariadenia IQOS nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový. Sú určené len pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: PMI
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM