Ľubomír Hudačko Futbal

Exhibícia exhráča Prešova Stanislava Šestáka: Do dedinky na východe prišla reprezentačná kostra!

Bývalý hráč Tatrana Prešov Stanislav Šesták v rodnej Demjate zorganizoval jedinečný exhibičný zápas, ktorého tímovu kostru tvorili hráči miestneho klubu a výber reprezentácie Slovenska. Ten by ste v takom obsadení nemohli vidieť len tak, na ihrisku sa totiž predstavili Marek Hamšík či Martin Škrtel.

Ilustračný obrázok k článku Exhibícia exhráča Prešova Stanislava Šestáka: Do dedinky na východe prišla reprezentačná kostra!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Futbaloví fajnšmekri si prišlo na svoje a bolo sa na čo dívať. Plný kotol na štadióne FK Demjata ožil reprezentačnou atmosférou organizovaním exhibičného zápasu, ktorý ako rozhodca viedol uznávaný bývalý arbiter Ľuboš Micheľ. Návštevníci si tak zaspomínali aj na krásne chvíle spred štyroch rokov pri účasti Slovenska na záverečnom mundiale v Južnej Afrike.

Práve kostra vtedajšieho úspešného ťaženia sa predstavila vo východoslovenskej dedine na čele s jej známym rodákom Stanislavom Šestákom, ktorý sa podujal pri postupe šiestimi zásahmi v kvalifikácii. Bývalý hráč Tatrana Prešov pozval na akciu spoluhráčov Juraja Kucku, Mareka Hamšíka, Mareka Saparu, Mária Pečalku či Martina Škrteľa. V drese s dvojkrížom na hrudi sa predstavil aj bývalý ďalší bývalí hráči zelenobielych farieb Martin Jakubko alebo Marek Petruš. Zaujímavosťou bolo, že opora FC Liverpool Martin Škrteľ sa predstavila v útoku. Vysvetlenie na to mal brankár reprezentačného tímu Kopčan celkom jednoznačné: „Vsietil si v drese Trenčína v roku 2003 prvý vlastný gól a práve do mojej siete. Povedal som mu preto, že tu bude musieť hrať v útoku,“ smial sa v dobrej nálade gólman.

Aj keď výsledok exhibície nebol podstatný, predsa len bol pre hráčov FK Demjata zápas výnimočný. O deň na to ich čakal rozhodujúci zápas v miestnej triede a preto si zmerali sily s ťažkým protivníkom a dobre si zatrénovali. Aj keď po góloch Hamšíka a Šestáka rýchlo prehrávali 0:2 a neskôr i 2:3, keď nádherne trafil do šibenice z diaľky Kucka, otočili ho na výsledok 5:3 vo svojej prospech. Reprezentanti však hrali v dobrej nálade a uvoľnene, nevyužili navyše dva pokutové kopy a v drese domácich hostiteľov si zahrali chvíľu aj Škrteľ s Hamšíkom. Neradi totiž prehrávajú a tak sa pridali na stranu víťazných. Práve rodák z Handlovej a opora zadných radov mohol prikrášliť výsledok FK, ale v dobrej šanci mieril volejom nad bránu i tribúnu a lopta letela azda až do Raslavíc.

Akciu moderoval Prešovčan Marcel Merčiak, ktorý neraz aj vtipne okomentoval situáciu na ihrisku a žiadal aj spomalené zábery hráčov pri páde v pokutovom území. Zaplnené tribúny dedinky pri Prešove si podobnú udalosť s hojným počtom návštevníkov pamätajú naposledy azda len rok 2011, keď sa Šesták takisto podujal na obdobné organizovanie exhibície. A sám zhodnotil aktuálny ročník slovami: „Je tu naozaj krásna atmosféra, som rád za všetkých, že tu prišli a dúfam, že na každého vyjde rad pri autogramiáde či na spoločnú fotku s futbalistami. Veľmi pekne ďakujem divákom, že sem merali cestu a verím, že mali pekné popoludnie i večer a že všetko prebehne bez problémov,“ dopovedal Šesták Stanislav a počas toho dal akurát vyrovnávajúci gól na 3:3 jeho synovec Marián.

No to nebolo z rodokmeňa aktuálne už opätovne hráča VfL Bochum všetko, pretože v modrom drese sa predstavil aj jeho brat, Kornel Saláta a nečakane aj český hráč Jan Rajnoch. Po zápase nastala šanca pre zberateľov podpisov a zháňačov aktuálnych „selfie“ aj s moderátorom Marcelom Merčiakom, zábavu do večerných hodín vyšperkovali skupiny Kandráčovci, Drišľak a úsmev na perách vyčaril Michal Hudák alias Miki Hric.

Foto: František Eštočin

Šestákova futbalová exhibícia: Na východe sa zišla reprezentačná kostra!
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM