Ľubomír Hudačko Samospráva

Európsky týždeň mobility: Kompletný prehľad akcií, ktoré v meste zažijeme

Mestská hromadná doprava v Prešove je až do nedele pre ľudí s vodičským preukazom zadarmo. V rámci Európskeho týždňa mobility sú pripravené rôzne sprievodné akcie, ktoré sa v meste začínajú v stredu. Deň otvorených dverí chystá pri tejto príležitosti aj Dopravný podnik mesta Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Európsky týždeň mobility: Kompletný prehľad akcií, ktoré v meste zažijeme
Zdroj: TASR

Ako uviedla manažérka projektu Central Meet Bike v Prešove Apolónia Sejková, Európsky týždeň mobility sa v tomto meste začína odborným seminárom Trvalo udržateľná doprava v mestách, ešte predtým sa uskutoční primátorská cyklojazda a na otázky občanov o cyklodoprave bude o 12.30 h pred mestským úradom odpovedať nielen primátor Prešova Pavel Hagyari, ale aj národný koordinátor pre túto oblasť z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Peter Klucko.

V piatok a sobotu sa program Európskeho týždňa mobility v Prešove presunie do Lanového centra na Sídlisku III a v sobotu aj do areálu Dopravného podniku na Bardejovskej ulici.

Podľa Sejkovej sa piatkový program bude niesť v znamení detí. Od 9.00 h do 14.30 h bude v Lanovom centre pripravený program v spolupráci s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Prešove. Večer sa okrem iného bude premietať film, v ktorom je bicykel významným prvkom dejovej línie.

V sobotu (21.9.) bude mestská hromadná doprava od Lanového centra až k dopravnému podniku na Bardejovskej ulici zadarmo. Bezplatná doprava bude medzi Lanovým centrom a dopravným podnikom (DP) odchádzať od Lanového centra od 10.00 h každú hodinu a to až do 13.00 h. Odchody z vozovne DP budú od 10.45 do 13.45 h tiež každú hodinu. Autobus nebude zastavovať na ostatných zastávkach. Program Dňa otvorených dverí sa začína o 9.00 h a končiť by mal približne o 14.00 h.

Rovnako je v tento deň podľa Sejkovej na programe aj vyhodnotenie súťaže Do práce na bicykli alebo tiež výlet na bicykli pre seniorov s lekárom, ktorý bude merať tepovú frekvenciu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM