Tlačové správy

EMF EURO 2022 v Košiciach: Európska špička v malom futbale vrátane Slovenska sa v júni predstaví v Steel aréne

Košická Steel aréna bude v termíne od 4. do 11. júna 2022 dejiskom európskeho šampionátu v malom futbale. Na domácom turnaji sa predstavia tie najlepšie tímy z nášho kontinentu, samozrejme, vrátane Slovenska. Buďte pri tom!

Ilustračný obrázok k článku EMF EURO 2022 v Košiciach: Európska špička v malom futbale vrátane Slovenska sa v júni predstaví v Steel aréne
Zdroj: malyfutbal.sk

Malý futbal zažíva v Európe v posledných rokoch doslova renesanciu. Kľúčovým podujatím pre jeho ďalší rozvoj na Slovensku i vo svete však bude tento šampionát. Turnaj v Košiciach pošle do sveta správu o tom, že tento šport sa profesionalizuje, baví divákov a láka davy zvedavých fanúšikov.

A čo uvidíte v Košiciach? 24 najlepších európskych reprezentačných výberov bude prvé štyri dni bojovať o postup do play-off v 6 štvorčlenných skupinách. Vyraďovacia fáza odštartuje osemfinálovými zápasmi v stredu 8. júna a vyvrcholí v sobotu 11. júna finálovým zápasom o titul majstra Európy.

Ten budú v Steel aréne obhajovať Česi, ktorí sú úradujúcimi šampiónmi starého kontinentu už od roku 2018. Medzi najväčších favoritov sa však rozhodne radia aj šesťnásobní európski víťazi Rumuni.

O malý zázrak a veľký úspech sa pred domácim publikom pokúsia aj slovenskí reprezentanti. Ako organizátorská krajina sa v základnej A-skupine stretnú s Belgickom (4.6., 20:15), Talianskom (5.6., 18:30) a Poľskom (7.6., 20:15). Kvalitný výber vedený trénerom Ladislavom Borbélym chce v Košiciach fanúšikom predviesť atraktívny futbal a cieľom je minimálne postup do play-off. Tam sa už môže stať čokoľvek.

Sedem hracích dní v Košiciach prinesie skvelú športovú, ale aj hudobnú zábavu. Rýchlosť, dynamika a oku lahodiaca kreativita malého futbalu sú podmanivé. To všetko si môžete užiť s DJ-mi EKG a Lieskovskym, skupinou Hex, tanečníkmi z Outbreak a známym športovým moderátorom Slavom Jurkom.

Kvalitný turnaj, samozrejme, okrem hráčov potrebuje aj kvalitných rozhodcov. Steel aréna tak uvidí na vlastne oči pískať aj bývalého elitného medzinárodného arbitra Ľuboša Micheľa. Muž, ktorý rozhodoval finále Ligy majstrov či množstvo špičkových medzinárodných zápasov, si teraz odskočí od svojich funkcionárskych povinností v Prešove, aby si aj on užil atmosféru tohto výnimočného podujatia na vlastnej koži priamo na ihrisku.

Odštartujte letné mesiace predĺženým víkendom v Košiciach a okolí s rodinou či priateľmi. Užite si mesto, okolité prírodné krásy, oddýchnite si, zabavte sa a zafandite na plné hrdlo Slovákom na EMF EURO 2022 v Steel aréne. Denné lístky aj celošampionátové permanentky sú stále v predaji v sieti predpredaj.sk, míňajú sa však stále rýchlejšie.

„Týmto by som chcel vyzvať všetkých fanúšikov k tomu, aby nečakali na poslednú chvíľu a zabezpečili si svoje miesta v Steel aréne už teraz. Tesne pred zápasmi Slovenska už lístky môžu byť vypredané. Počítame s plným košickým štadiónom minimálne na všetky slovenské duely,“ uviedol prezident Slovenského zväzu malého futbalu a šéf organizačného výboru EMF EURO 2022 Peter Králik.

Zdroj: malyfutbal.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM