Ľubomír Hudačko Rôzne

Ekopark je po revitalizácii v novom šate: Chystá sa slávnostné otvorenie

Znovu sa otvárajú brány Ekoparku! Ten prešiel pod správu Technických služieb mesta Prešov, a. s. a už onedlho tak bude v novom šate núkať návštevníkom "kúsok z prírody". Chystá sa ešte druhá revitalizácia a počas nej sa plánuje spolupráca aj s Prešovskou univerzitou.

Ilustračný obrázok k článku Ekopark je po revitalizácii v novom šate: Chystá sa slávnostné otvorenie
Zdroj: Dnes24.sk

Prvá etapa opráv bola podľa slov Jozefa Višňovského, riaditeľa TSmP, a.s. zameraná najmä na bezpečnosť. „Dôraz sme kládli najmä na revízie a na veci, ktoré boli v tomto areáli zanedbané. Riešili sme aj celú oddychovú zónu, ktorá je svojím spôsobom prestavaná,“ uviedol riaditeľ.

Podľa jeho slov tak vznikla zóna aj na relax a časť pre zvieratá, ktoré tam boli. Ako ďalej uviedol, na doterajšie úpravy areálu bolo použitých približne 70 tisíc eur, ktoré okrem iného predstavovali renováciu či výmenu nefunkčných vecí, novú kanalizáciu, toalety, nové oplotenie voliér a pod. V druhej etape revitalizácie Ekoparku sa plánuje spolupracovať aj s Prešovskou univerzitou v rámci praxe študentov či vytvorenie menšieho arboréta.

V súčasnosti je teda areál aj so zvieratkami, ktoré sa s ním v povedomí Prešovčanov bezprostredne spájajú, pripravený pre základné školy, centrá voľného času, tábory, ale aj pre voľnočasové aktivity rodín s deťmi. Počas víkendov sa plánuje v Ekoparku organizovať aj rôzne sprievodné programy, ktoré by boli podľa slov Višňovského zamerané pre všetky vekové skupiny. „Verím, že o Ekopark bude záujem,“ dodal na záver riaditeľ.

Slávnostné otvorenie brán Ekoparku sa uskutoční 3.6.2014 so začiatkom o 10.00 h a návštevníci sa okrem výnimočností, ktoré tento areál ponúka, môžu tešiť aj na kultúrny program.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM