Ľubomír Hudačko Krimi

Dych vyrážajúce zistenie na cintoríne: Kto takto mohol vyčíňať na mieste posledného odpočinku?!

Na prelome víkendových dní došlo na cintoríne k nepochopiteľnému činu. Ktosi tam vyčíňal dych vyrážajúcim spôsobom. Na pietnom mieste poškodil viacero pomníkov.

Ilustračný obrázok k článku Dych vyrážajúce zistenie na cintoríne: Kto takto mohol vyčíňať na mieste posledného odpočinku?!
Foto: Katarína Oravská

V posledný víkendový deň muž (59) telefonicky oznámil na známu policajnú linku 158 poškodenie hrobu na cintoríne v Nižnej Šebastovej. Následné vyšetrovanie prinieslo smutné zistenie.

„Vyšetrovaním na mieste bolo zistené, že doposiaľ neznámy páchateľ v nočných hodinách zo soboty na nedeľu na mieste posledného odpočinku na cintoríne v Nižnej Šebastovej, poškodil 13 pomníkov. Páchateľ napríklad z jedného z pomníkov odkopol bronzovú vázu a svietnik, čím spôsobil škodu poškodením vo výške 250 eur. Ďalšie pomníky taktiež rôznym spôsobom poškodil – škody zatiaľ neboli vyčíslené,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Sever začal podľa hovorkyne na základe uvedených skutočností trestné stíhanie pre prečin hanobenie miesta posledného odpočinku. „V tomto prípade zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na dva roky,“ zakončila Migaľová.

Čítajte tiež:

Dramatické okamihy v Prešove: V bytovke vypukol požiar!

FOTO z miesta: Neďaleko Prešova sa prevrátil nákladiak, dopadlo to tragicky

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM