Monika Földešiová Rôzne

Dve študentské televízie spojili svoje sily

Študentská televízia (ŠTV) z Košíc, ktorá vznikla a od roku 1989 pôsobila ako študentská internátna televízia, rozvíja spoluprácu s Mediálkou TV z Prešova, ktorá vysiela cez internet od roku 2007. Vedenie oboch televízií podpísalo memorandum o spolup

Počiatočné rokovania sa uskutočnili v uplynulých týždňoch. „Myslíme si, že takýto spôsob kooperácie môže priniesť napriek rozdielnej profilácii oboch televízií veľký úžitok hlavne pre divákov,“ priblížil riaditeľ prešovskej študentskej televízie Peter Dzurilla. Vďaka tejto spolupráci sa tiež rozvinie vzťah medzi Prešovskou univerzitu v Prešove a Technickou univerzitou v Košiciach.
„Zatiaľ čo Mediálka TV sa od svojho vzniku profiluje ako spravodajská informácia, televízia z Košíc poskytuje väčší priestor zábavným programom,“ doplnil Dzurilla. Spolupráca sa bude týkať predovšetkým rozšírenia programovej štruktúry a vytvorenia jednotného streamu pre obe televízie. Študenti v Košiciach si tak budú môcť pozrieť na stránkach ŠTV aj vysielanie a spravodajstvo Mediálky TV a naopak.
„Naším cieľom je poskytnúť divákom predovšetkým to, čo inde nenájdu, a spoločnými silami tak zatraktívniť obe televízie,“ objasnil vedúci ŠTV Michal Mirdálik. Obe televízie si budú pomáhať aj po technickej a textovej stránke. Spojením programových štruktúr a začatím spolupráce by chceli podporiť rozvoj rôznych typov novinárov s odlišným zameraním, a tak produkovať konkurencieschop­ných moderátorov, redaktorov, kameramanov či producentov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM