Správy

Druhá zmena rozpočtu: Prešovskí poslanci ho navýšili o viac ako 575-tisíc eur

Takmer 530-tisíc eur v rámci navýšenia rozpočtu je zo schválenia kapitálových výdavkov z rezervného fondu na rekonštrukciu a odvodnenie ulice Za Kalváriou.

Ilustračný obrázok k článku Druhá zmena rozpočtu: Prešovskí poslanci ho navýšili o viac ako 575-tisíc eur
Zdroj: TASR/Maroš Černý

Prešovskí mestskí poslanci na svojom štvrtkovom rokovaní formou videokonferencie schválili druhú tohtoročnú zmenu rozpočtu.

Odvodnenie ulice

Navýšili ho o vyše 575-tisíc eur na sumu viac ako 105,5 milióna eur. Medzi rozpočtami presunuli 70-tisíc eur na čistenie ciest a chodníkov.

Takmer 530-tisíc eur v rámci navýšenia rozpočtu je zo schválenia kapitálových výdavkov z rezervného fondu na rekonštrukciu a odvodnenie ulice Za Kalváriou.

Mesto už na tento účel dalo v minulom roku viac ako 109-tisíc eur.

Na dofinancovanie stavby v tomto roku na základe zmluvy o dielo je potrebných takmer 450-tisíc eur. Súčasťou navýšenia je aj suma viac ako 75-tisíc eur na zemné práce na spomenutej ulici.

Stav mostov

Rovnako z rezervného fondu poslanci schválili 40-tisíc eur na bežné výdavky za účelom zabezpečenia odborných diagnostických prehliadok mostných objektov, ktoré sú majetkom mesta. Suma pokryje diagnostiku piatich mostných objektov v meste Prešov.

„Výsledkom bude zhodnotenie stavebno-technického stavu jestvujúcich mostov a ich zatriedenie do tried I až VII podľa stavu. Na základe výsledkov mimoriadnej prehliadky sa prijmú okamžité opatrenia na pravidelnú prevádzkovú a stavebnú údržbu,“ uvádza sa v predloženom materiáli.

Vyššie výdavky

Navýšenie rozpočtu príjmov v sume 5 907 eur zo štátneho rozpočtu predstavujú finančné prostriedky poskytnuté z okresného úradu za účelom údržby a starostlivosti o vojnové hroby.

Na zimnú údržbu chodníkov a ciest poslanci schválili presun finančných prostriedkov medzi programami vo výške 70-tisíc eur. Dôvodom je aktuálne nedostatočné rozpočtové krytie.

„V tejto súvislosti je potrebné podotknúť, že uvedené doplnenie rozpočtu výdavkov nepredstavuje definitívnu sumu na očakávané výdavky. Je dôvodné predpokladať, že výdavky na zimnú údržbu či už chodníkov alebo aj ciest budú vyššie, a preto bude potrebné na uvedených položkách realizovať zmenu rozpočtu aj v ďalšom období,“ uviedla radnica v materiáli, ktorým sa zaoberali poslanci.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM