Ľubomír Hudačko Krimi

Dramatická naháňačka ako z filmu: Policajti chytali auto s mladíkmi, došlo na streľbu!

Naháňačka ako z amerického filmu! Mladý vodič, ktorý v aute viezol ďalších dvoch mladíkov, podľa polície nerešpektoval výzvy na zastavenie a unikal v aute bez evidenčných čísel. Došlo aj na streľbu!

Ilustračný obrázok k článku Dramatická naháňačka ako z filmu: Policajti chytali auto s mladíkmi, došlo na streľbu!
Zdroj: TASR

V nedeľu v skorých ranných hodinách na poľnej ceste od obce Tulčík smerom na obec Záhradné, vodič podľa polície nerešpektoval výzvu na zastavenie auta a svojou bezohľadnou jazdou ohrozoval zasahujúcich policajtov, ktorí mu dávali znamenia na zastavenie vozidla.

„Vozidlom narazil do vozidla hliadky a unikal ďalej. Bol opätovne vyzvaný, aby upustil od protiprávneho konania s výstrahou, že bude použitá zbraň – na výzvu opäť nereagoval. Nakoľko, nebolo možné inak zastaviť motorové vozidlo, ktorého vodič jazdou vážne ohrozoval život a zdravie osôb a na opakované výzvy a znamenia dané podľa osobitných predpisov nezastavil, bola použitá zbraň a to na zadné kolesá unikajúceho auta, ktoré bolo zasiahnuté. Zbraň bola použitá mimo zastavané územie na poli medzi obcami Tulčík a Fulianka, aby nebol ohrozený život a zdravie inej osoby,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Strely podľa hovorkyne smerovali na kolesá unikajúceho vozidla, tak aby nebolo ohrozené zdravie a život posádky vozidla, proti ktorej sa zasahovalo.

„Za volantom bol vtedy len 17-ročný muž z obce Mošurov, okr. Prešov a ako spolujazdcami boli 18-ročný muž taktiež z obce Mošurov a 28-ročný muž z obce Terňa. Dychová skúška u vodiča bola vykonaná a to s výsledkom 0,94 mg/L. Uvedené osoby sú podozrivé zo spáchania prečinu útok na verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Tieto osoby kládli aktívny odpor, bránili vo výkone právomoci verejnému činiteľovi pri vykonávaní služobného zákroku, nerešpektovali výzvy zakročujúcej hliadky ani po zastavení vozidla a odmietli z uvedeného vozidla vystúpiť a odomknúť ho. Donucovacie prostriedky boli použité v súlade zo zákonom a k zraneniu osôb nedošlo,“ dodala Migaľová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM