Krimi

Dráma v rodinnom dome na východe: Muž pustil plyn a kričal, že ho vyhodí do vzduchu!

Na Šariši sa podľa polície odohrala hádka medzi manželmi. Vyvrcholiť mala až do vyhrážok a nebezpečného zaobchádzania s plynom.

Ilustračný obrázok k článku Dráma v rodinnom dome na východe: Muž pustil plyn a kričal, že ho vyhodí do vzduchu!
Zdroj: Mesto Nové Zámky

V skorých ranných hodinách došlo v pondelok v jednom z domov v obci Raslavice v okrese Bardejov k hádke medzi mužom a jeho manželkou. Prešov Dnes 24 o tom informovala hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

„Muž mal ženu fyzicky napadnúť. Pri tomto konflikte žena utrpela zranenia, ktoré sú predmetom znaleckého skúmania. Po hádke žena odišla z domu preč. Asi dve hodiny po tomto incidente bolo na linku 158 oznámené, že muž pustil v dome plyn na sporáku. Nezapálil ho, len ho nechal unikať. Plyn sa postupne rozšíril aj na chodbu domu. Muž začal kričať na ostatných obyvateľov domu, že majú 10 minút na to, aby opustili dom, lebo ho vyhodí do vzduchu!“ upresnila ďalej hovorkyňa.

Muža zadržali

Deväť spolubývajúcich muselo dom opustiť, k žiadnym zraneniam podľa hovorkyne nedošlo.

Okresný vyšetrovateľ v Bardejove v prípade vedie trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecné ohrozenie. „Podozrivý muž (49) bol políciou zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov mu bude vznesené obvinenie z uvedeného zločinu a vyšetrovateľom bude na neho spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie,“ dodala Ligdayová s tým, že ak sa mužovi vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM