Tlačové správy

Dovolenka v Taliansku nie je len o mori a plážiach

Taliansko je veľmi zaujímavá krajina, aj keď si odmyslíme všetky tie snové dovolenkové destinácie ako Kalábria, Sicília či Sardínia. Má čo ponúknuť každému, aj milovníkom spoznávania nových miest, architektúry a kultúry.

Ilustračný obrázok k článku Dovolenka v Taliansku nie je len o mori a plážiach
Zdroj: TASR

Obrovskou výhodou je, že v Taliansku vie byť aj zimná dovolenka hitparádna. A to nielen vďaka ukážkovým svahom v Dolomitoch, ale aj historické mestá vám na podnose ponúkajú svoj šarm bez toho, aby ste tam zamrzli. Kde sa vám oplatí pozrieť?

Návšteva večného mesta

Skvelá dovolenka v Taliansku nemusí byť len pri mori, hoci pekné pláže nájdete aj v Ríme. No večné mesto si nasmerovalo všetky cesty do svojho centra kvôli niečomu inému – očarujúca architektúra, ktorá sa k vám prihovorí hlasom histórie a rozpovie vám neskutočné príbehy. Rímske koloseum, Námestie sv. Petra a jeho bazilika, rímske Forum, Španielske schody, stovky kostolov a atmosféra, ktorá prehovorí na jednu kávu v typickej talianskej kaviarni aj najväčšieho odporcu čierneho zlata.

Miláno – centrum módy a bohatstva

Okrem toho, že Miláno je hlavne mesto módy, pozor nemýliť si ho s Trenčínom, je aj centrom ekonomickej hojnosti v Taliansku. Ale nie je namyslené, nespráva sa roztopašne, peniaze nezmenili jeho charakter. Stále tu nájdete krásnu katedrálu Duomo, z ktorej veže môžete spoznať, ako vidia Miláno holuby krúžiace ponad strechy domov. Okrem toho si tu prídu na svoje milovníci nákupov – stovky outletov, butikov a obchodov s najtrendovejším oblečením. Ani priaznivci futbalu nebudú o nič ukrátení – štadión San Siro, na ktorom hrajú svoje zápasy aj Inter a AC Miláno ponúka veľké divadlo.

Menej známa, o to čarovnejšia

Bologna je ďalším miestom, ktoré stojí za návštevu. A nielen preto, že vám tu uvaria najlepšia bolognské špagety na svete. Krásne budovy z oranžovej tehly a škridly vás lákajú, aby ste sa išli túlať uličkami centra mesta a zašli do nejakého zapadnutého talianskeho bistra a užili si povestný taliansky la dolce vita. Kúpte si letenky online a obujte sa do talianskej čižmy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM