Hádzaná

Dosiahnu ešte na titul? Prešovčania opäť prehrali a Považania už majú MEČBAL

Tatranu Prešov hrozí, že po dlhých rokoch nedosiahne na majstrovský titul. V Považskej Bystrici prehral aj druhý finálový zápas na ihrisku súpera.

Ilustračný obrázok k článku Dosiahnu ešte na titul? Prešovčania opäť prehrali a Považania už majú MEČBAL
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Hádzanári MŠK Považská Bystrica sú jedno víťazstvo od zisku titulu v Niké Handball extralige. V treťom finálovom dueli vyhrali v sobotu na domácej palubovke nad Tatranom Prešov 29:28 a v sérii sa ujali vedenia 2:1.

O svojom historicky štvrtom prvenstve v najvyššej súťaži môžu rozhodnúť už v stredu.

V Prešove sa bude hrať štvrtý finálový duel od 18.00 hod. Považania vyhrali základnú časť súťaže a v sobotu aj druhýkrát vo finále využili výhodu domáceho prostredia.

Tatran dlho viedol

Tatran síce viedol prakticky počas celého zápasu, no dramatická koncovka vyznela pre MŠK.

Domáci pred 1 400 divákmi prehrávali aj o päť gólov, prvýkrát sa tešili z vedenia až necelých päť minút pred koncom (27:26) a tesný náskok si udržali do konca. Finále sa hrá na tri víťazné duely, šampión a držiteľ trofeje Antona Frola bude známy najneskôr 20. mája.

Hlasy po zápase /zdroj: slovakhandball­.sk/:

Václav Straka, tréner MŠK: „Na adresu mojich hráčov môžem povedať, že sú to majstri. Neuveriteľné, čo dnes nechali na ihrisku. Hrali sme výborne, ale stále sme boli o krok pozadu. Doťahovali sme sa, vylúčenia nás však stáli veľa síl. Laco Kovačin si nechal dôležité zákroky na záver. Napokon sme to ustáli aj s podporou divákov, niečo neskutočné. Doslova ako z hollywoodskeho filmu.“

Marek Gernát, tréner Tatrana: „V prvom polčase sme hrali výborne a mali sme ho vyhrať o šesť – sedem gólov. Tam sa to zlomilo. V závere sme nevytvárali tlak na súpera, hrali sme alibisticky a súper nám bral lopty.“

MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov 29:28 (14:16)

  • Najviac gólov: Ďuriš 7, Sloboda 7/2, Briatka 5/1 – Fenár 7, Ivanovič 6, Rábek 6/1.
  • vylúčenia: 6:5,
  • ČK: 55. Garcia Lopez (Tatran),
  • 7m hody: 4/3 – 1/1,
  • 1 400 divákov
  • stav série: 2:1
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM