Michala Halásová Samospráva

Dopravný podnik uvažuje o ďalšej novinke. Časové lístky chce predávať cez internet

V meste fungujú štyri predajné miesta, kde si Prešovčania môžu zakúpiť časové cestovné lístky. Na tento spôsob kupovania sú zvyknutí viac ako 20 rokov. Dopravný podnik to však chce zmodernizovať a tak vybavovanie a dobíjanie čipových kariet bude možné len cez internet banking.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik uvažuje o ďalšej novinke. Časové lístky chce predávať cez internet
Zdroj: Dnes24.sk

Zatiaľ je však všetko vo hviezdach. Hlavnou príčínou tejto myšlienky je opäť šetrenie. „Náklady na jednu prevádzku, či je to Sekčov, alebo Sídlisko III, sú okolo 25-tisíc eur ročne. Ušetrili by sme tak zhruba 50-tisíc eur,“ konštatoval riaditeľ Dopravného podniku Peter Janus.

Zavedenie novej služby ale nebude zadarmo. „Zatiaľ nevieme, koľko to bude stáť. S dodávateľskou firmou ešte budeme o cene rokovať, aby sme porovnali náklady. Ešte ani nie je definitívne rozhodnuté, či do toho pôjdeme,“ povedal Janus.

Na používanie novej služby si ľudia zvykajú dlhšie, Janus preto navrhol aby sa predaj cez internet síce spustil, ale zatiaľ iba skúšobne na jeden rok a aby sa predajne zachovali. Ľudia teda o možnosť kupovať si lístky za hotové peniaze neprídu.

Vedenie Dopravného podniku rovnako uvažuje aj o zrušení SMS lístkov, keďže sa využívajú minimálne a sú často sporom medzi cestujúcim a revízorom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM