Michala Halásová Správy

Dopravná situácia vo vranovskom okrese. Niektoré cesty sú neprejazdné

V okrese Vranov nad Topľou neustále sneží. Dopravu tam komplikuje aj silný nárazový vietor. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Dopravná situácia vo vranovskom okrese. Niektoré cesty sú neprejazdné
Zdroj: TASR

V okrese je vyhlásený I. situačný stupeň. Fúka severný vietor, ktorý vytvára na cestách jazyky a záveje. Tie sa tvoria zväčša na úsekoch ciest:

Vranov nad Topľou – Sečovská Polianka, úsek cesty neprejazdný

Kamenná Poruba – Davidov – Cabov , úsek cesty neprejazdný

Čakľov – Soľ – záveje, úsek ťažko prejazdný

Šoľ – Rudľov – záveje, úsek ťažko prejazdný

Majerovce – Sedliská – Továrne – úsek prejazdný, v niektorých úsekoch záveje do šírky jedného jazdného pruhu

Na všetkých pozemných komunikáciách sa nachádza kašovitá vrstva snehu, miestami aj ujazdená a zľadovatená, na cestách I a II. triedy v hrúbke 1–3 centimetre, na cestách III. triedy miestami 3–4 centimetre , okrem úsekov so snehovými jazykmi a závejmi, kde môže byť miestami 10–15 cm snehu/. Snehové jazyky a záveje sa neustále pluhujú.

Od rána vplyvom silného nárazového vetra dochádza k škodovým udalostiam, resp. k udalostiam, pri odstraňovaní ktorých je opakovane odstavená cestná premávka a tým dochádza ku kolónam. Následne nákladné motorové vozidla majú problém pohnúť sa z miesta, čo značne komplikuje plynulosť cestnej premávky.

Polícia žiada vodičov, aby pri náhlej zmene poveternostných podmienok neriskovali prejazdy snehovými závejmi, lebo uviaznuté vozidlá vytvárajú nepredvídateľnú prekážku v cestnej premávke a zdržujú údržbu komunikácii. Vodiči dodržiavajte bezpečnú vzdialenosť v kolónach, nebrzdite náhle a zvážiť predchádzanie aj na miestach, kde je to vodorovným alebo zvislým dopravným značením dovolené.

Na všetkých pozemných komunikáciách v okrese Vranov nad Topľou sa pri zmene poveternostných podmienok striedajú rôzne úseky ciest (zľadovatená vozovka, záveje aj cez celý jazdný pruh, ujazdený sneh, snehové jazyky, suchá vozovka so silným nárazovým vetrom). Polícia preto žiada vodičov, aby zvážili jazdu s motorovým vozidlom, nezvyšovali rýchlosť a viedli vozidlá mimoriadne opatrne!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM