Ľubomír Hudačko Rôzne

Dopravca o prvých týždňoch uzávierky na Lesíku delostrelcov: TOTO znižuje spoľahlivosť MHD

Prešovský dopravca operatívne pristupuje od stredy 3.4.2024 k úprave cestovného poriadku na linkách 2 a 5 v popoludňajšej prepravnej špičke.

Ilustračný obrázok k článku Dopravca o prvých týždňoch uzávierky na Lesíku delostrelcov: TOTO znižuje spoľahlivosť MHD
Zdroj: TASR/Maroš Černý

V súvislosti s uzávierkou mosta na ul. Lesík delostrelcov priebežne prešovský dopravca sleduje a vyhodnocuje meškania spojov liniek MHD. Prešov24 o tom informoval hovorca Dopravného podniku mesta Prešov (DPMP) Vladimír Tomek.

Meškanie ovplyvňujú vodičov

„Najkritickejší stav meškaní evidujeme na linkách 2 a 5, ktoré prechádzajú úsekom Masarykovej ulice (v smere Hlavná – Škultétyho) dvakrát v rámci jedného spoja linky 5 a 2 (trasa Bajkalská – Na Hlavnej – Obrancov mieru – Na Hlavnej – Budovateľská). Meškania sa pohybujú aj v rozpätí 30 – 40 minút a prenášajú sa na nasledujúce spoje, čím sa radikálne znižuje spoľahlivosť MHD. Zároveň tieto enormné meškania ovplyvňujú dodržiavanie prestávok vodičov MHD v práci,“ uviedol Tomek.

Na základe uvedených dôvodov preto dopravca operatívne pristupuje od stredy 3.4.2024 k úprave cestovného poriadku na linkách 2 a 5 v popoludňajšej prepravnej špičke.

„Vybrané spoje budú premávať po skrátenej trase, takže spoje v rámci obrátky prejdú Masarykovou ul. iba raz, nie dvakrát. Všetky podrobné informácie sú uvedené v priloženom ozname, ktorý zverejňujeme na našich štandardných informačných kanáloch ako aj na dotknutých zastávkach MHD,“ potvrdil hovorca.

Aká je náhrada

Cestujúci, ktorí cestujú z oblasti ul. Obrancov mieru alebo univerzity môžu ako náhradu využiť spoje linky 2/5 (zo zastávok na opačnej strane cesty) alebo spoje linky 38.

„V rámci úpravy spoja linky 22 dochádza k skráteniu trasy z dôvodu vykazovaných vysokých meškaní tohto spoja. Dané vozidlo na tomto spoji si vzniknuté meškanie prenáša na nasledujúce spoje, ktoré vykonáva na sídlisku Sekčov,“ dodal Tomek s tým, že skrátením spoja po zastávku Čierny most zabezpečíme rýchlejší manipulačný presun autobusu z centra mesta na zastávku Sibírska, odkiaľ tento autobus vykonáva ďalšie spoje na linke 32.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM