Ľubomír Hudačko Futbal

Domáci získali bývalého hráča Tatranu: Prešovčanov čaká ťažký zápas na pôde DAC

Na pôde Dunajskej Stredy sa často nevyhráva. Domáci sú zžití s rastúcim štadiónom a majú kvalitné výsledky. DAC získal dokonca exhráča Tatrana Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Domáci získali bývalého hráča Tatranu: Prešovčanov čaká ťažký zápas na pôde DAC
Zdroj: TASR

Na 4. mieste tróniaca Dunajská Streda je pred zápasom s Prešovom obrovským favoritom. Išlo by o veľké prekvapenie, keby si hostia odniesli čo i len bod.

Ashiru v DAC

Veď DAC ťahal na konci minulej sezóny dlhú sériu bez prehry, od novembra 2016 prehral v lige len raz v máji v Ružomberku a odvtedy padol v aktuálnom ročníku až naposledy v Nitre. Stal sa ale prvým tímom, ktorý dokázal pokoriť pevnú obranu nováčika a brankára Hrošša. Erik Pačinda sa tým gólom postaral o svoj štvrtý zásah a DAC sa naňho bude spoliehať aj tentoraz. A dokonca už aj na nováčika v kádri, ktorým je Ashiru Musefiu, ešte vlani hráč Tatrana. Určite sa tak bude na čo pozerať.

To Prešovčania striedali zlé výsledky s dobrými, ale naposledy sklamali aj po vedení 2:0 proti Senici. Tri body nezískali v Poprade ešte ani raz a vonku sú síce na tom lepšie, no proti DAC na ich pôde to bude náročné sústo.

Motiváciou prémia

Prezident Miroslav Remeta ale pred zápasom hráčov motivoval prémiou. „Bol som medzi hráčmi v kabíne, aby som im ešte raz vyjadril naše ambície a povedal im, že hrajú aj o zaujímavé prémie. Tie sú vo výške približne 100 000 eur, ktoré získajú v prípade postupu do prvej šestky,“ povedal na tlačovej konferencii. Šarišania sú zatiaľ v tabuľke na 8. mieste a majú niekoľko absencií. Hrať nebudú Petko, Kačala či Bartek a otázny je štart Micherdu. Naopak, spoliehať sa budú na kanoniera Černáka, ktorý je v Prešove na hosťovaní práve z DAC. Duel začína v sobotu od 19.00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM