Ľubomír Hudačko Samospráva

Dom v Prešove má ustúpiť ceste: S majiteľom sa nepodarilo dohodnúť, začalo sa vyvlastňovacie konanie!

Vyvlastňovacie konanie na rodinný dom na Kuzmányho ulici v Prešove, s majiteľom ktorého sa mesto nedokázalo dohodnúť, sa už začalo. Na mieste má vzniknúť cesta III. triedy, ktorá má nadväzovať na jej vybudovanú časť smerom na Rusínsku ulicu, a upraviť križovatky Čierny most až po sídlisko Sekčov.

Ilustračný obrázok k článku Dom v Prešove má ustúpiť ceste: S majiteľom sa nepodarilo dohodnúť, začalo sa vyvlastňovacie konanie!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Ide o necelých 300 metrov cesty a celkové rozpočtové náklady by mali predstavovať okolo 1,8 milióna eur.

„Na základe vyvlastňovacieho rozhodnutia, ktoré vydá okresný úrad, bude náhrada za predmetné nehnuteľnosti zložená do súdnej úschovy. V prípade právoplatnosti vyvlastňovacieho rozhodnutia bude mať Prešovský samosprávny kraj ako investor stavby právo na jej začatie,“ vysvetlila ďalší postup Juricová. Mesto spolu s krajskou samosprávou riešilo odkúpenie pozemkov pre túto stavbu asi tri roky. S búracími prácami sa začalo na jeseň minulého roka.

Podľa vedúcej oddelenia mestského majetku Mestského úradu v Prešove Kataríny Juricovej je ústne konanie vyvlastňovania naplánované na 3. júla. Ak nebude konanie z nejakých dôvodov prerušované, bude vydané vyvlastňovacie rozhodnutie. Odbor výstavby a bytovej politiky Okresného úradu v Prešove má na vybavenie žiadosti tridsať, respektíve šesťdesiat dní. Mesto sa s majiteľom tohto domu podľa Juricovej snažilo dohodnúť niekoľkokrát, avšak dohody nerešpektoval, preto sa pristúpilo k vyvlastneniu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM