Správy

Dôležité rokovanie: Mestskí poslanci rozhodnú o dotácii pre obyvateľov z Mukačevskej

Dotáciou pre vlastníkov bytov v domoch, ktoré v menšej miere zasiahol výbuch plynu na Mukačevskej ulici, sa budú na rokovaní zaoberať prešovskí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité rokovanie: Mestskí poslanci rozhodnú o dotácii pre obyvateľov z Mukačevskej
Foto: Ľubomír Hudačko

Podľa zverejneného materiálu je výška na jednu bytovú jednotku 540 eur.

V hre aj sedem autobusov

V bytových domoch na Mukačevskej číslo 3, 5, 11, 13, 15 a 17 bude príspevok poskytnutý vlastníkom všetkých bytových jednotiek a v bytových domoch číslo 19, 21, 23 a 25 pôjde vlastníkom bytov, na ktorých bola spôsobená škoda.

Pri tomto určovaní mesto vychádzalo z podkladov doručených správcom. Na programe majú poslanci aj zmenu rozpočtu mesta najmä v súvislosti s dôsledkami koronakrízy a odsúhlasenie nákupu siedmich jazdených autobusov Dopravným podnikom mesta Prešov.

Rokovať mali cez video

Poslanci sa budú zaoberať aj odkúpením približne 80 štvorcových metrov pozemku od spoločnosti Jasan Parkus III z Prešova. Z dôvodu rekonštrukcie Jarkovej ulice sa podľa radnice zistilo, že stavba zasahuje do pozemkov tretích osôb, preto chce pozemok odkúpiť.

Zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Prešove, ktoré sa malo konať v utorok (21. 7.) popoludní formou videokonferencie, zrušili z dôvodu neúčasti väčšiny poslancov. Prezentovalo sa len sedem z 31 členov zastupiteľstva.

Väčšina poslancov podľa radnice cielene zmarila celý priebeh zasadnutia. Poslanci svoj postup odôvodnili výhradami voči forme videokonferencie, keďže program zahŕňal aj ťažké a problematické body, a to najmä zmenu tohtoročného mestského rozpočtu v objeme 3,5 milióna eur.

Rokovanie, ktoré zvolala primátorka Andrea Turčanová (KDH) na stredu (29. 7.), sa uskutoční v zasadacej miestnosti mestského úradu.

V obrazoch si pre zmenu pozrite aj výstavbu bezbariérovej rampy na sídlisku Šváby.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Výstavba novej bezbariérovej rampy na sídlisku Šváby
8
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM