HD Správy

Dôležitá správa: Zariadenie pre seniorov v Prešove pozná aj výsledky testov klientov

Zariadenie pre seniorov Náruč už má k dispozícii okrem výsledkov zamestnancov na ochorenie COVID-19 aj kompletné výsledky testov prijímateľov sociálnej služby.

Ilustračný obrázok k článku Dôležitá správa: Zariadenie pre seniorov v Prešove pozná aj výsledky testov klientov
Zdroj: Mesto Prešov

Všetky testy boli negatívne, čo znamená, že koronavírus sa do tohto zariadenia nedostal.

V pondelok 20. apríla 2020 bolo podľa hovorcu mesta Prešov Vladimíra Tomeka vykonané v Zariadení pre seniorov Náruč na Veselej ulici testovanie zamestnancov v súvislosti s pretrvávajúcou pandémiou koronavírusu.

Zamestnanci negatívni

„Na mieste bolo odobraných 78 vzoriek, pričom výsledky testov vylúčili prítomnosť ochorenia COVID-19 u všetkých zamestnancov,“ uviedol potešujúcu správu hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Po oznámení výsledkov testov zo zamestnancov opadlo napätie a prejavili radosť, ktorá je pre nich v aktuálnej náročnej situácii veľkou motiváciou k ďalšej práci. Títo pracovníci sa totiž každý deň starajú o prijímateľov sociálnej služby, ktorí sú odkázaní na ich pomoc.

Po zamestnancoch už ale prišli na rad aj samotní klienti zariadenia, ktorými sú seniori, teda najviac ohrozená skupina ľudí. Testovanie prebiehalo dva dni, od 21. do 22. apríla.

Seniori koronavírus nemajú

A vzorky teda odobrali aj všetkým 146 seniorom. „V priebehu 48 hodín prišla do zariadenia dobrá správa. Testy potvrdili, že ani jeden zo seniorov nemá koronavírus,“ doplnil Tomek.

Zariadenie zároveň môže naďalej fungovať v nezmenenom režime, ktorý tu bol zavedený už pred testovaním s dôrazom na dodržiavanie prísnych hygienických opatrení v zmysle nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM