Správy

Dôležitá informácia pre pacientov: Prešovská nemocnica o tom, či obmedzuje operácie

Máte naplánovanú operáciu? Prešovská nemocnica vysvetľuje, či v súvislosti s rastúcim počtom pozitívnych prípadov na koronavírus tento úkon obmedzila.

Ilustračný obrázok k článku Dôležitá informácia pre pacientov: Prešovská nemocnica o tom, či obmedzuje operácie
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove podľa jej hovorkyne Renáty Cenkovej dlhodobo platí zákaz návštev. Pred vstupom do areálu sa uskutočňuje centrálna triáž pacientov.

Zaškoľujú personál

„Priebežne zaškoľujeme personál na prácu na oddelení infektológie a v oblasti intenzivistickej starostlivosti. V súvislosti s ochorením COVID-19 pravidelne monitorujeme zdravotný stav pacientov a personálu. Priebežne ich testujeme na ochorenie COVID-19. Od pacientov, ktorí sú v našom zdravotníckom zariadení na plánovanú operáciu, vyžadujeme negatívny test na COVID-19 nie starší ako 96 hodín,“ dodala hovorkyňa nemocnice s tým, že pre pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19 zriadili samostatnú operačnú sálu, kde sa uskutočňuje ohnisková dezinfekcia.

Mierne obmedzená

Ku koncu septembra FNsP zamestnávala 457 lekárov a 1 102 sestier a pôrodných asistentiek. Hovorkyňa tak uviedla aj ďalšie dôležité štatistiky v súvislosti s ochorením na Covid-19.

"Počet COVID pozitívnych sestier k dnešnému dňu pohybuje na úrovni 2,8% z celkového počtu zamestnancov na tejto pracovnej pozícii a v prípade lekárov je to 2,4%,“ spresnila.

Zaujímalo nás aj to, či nemocnica obmedzila plánovanú operatívu. „FNsP J. A. Reimana Prešov v zmysle pandemického plánu mierne obmedzila plánovanú operatívu, teda naďalej poskytuje aj plánované operačné výkony,“ vysvetlila na záver pre spravodajský portál Dnes24 Cenková.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM