Správy

Dohra ŠKANDÁLU na prešovskom úrade: Prepustené pracovníčky sú späť na rovnakých pozíciách

Bývalá primátorka Andrea Turčanová trvá na tom, že úradníčky pochybili a sama osobnú zodpovednosť za vzniknutú situáciu necíti.

Ilustračný obrázok k článku Dohra ŠKANDÁLU na prešovskom úrade: Prepustené pracovníčky sú späť na rovnakých pozíciách
Zdroj: Dnes24.sk

Prepustené úradníčky z prešovského mestského úradu sa vrátili späť do práce. Informuje o tom portál tvnoviny.sk.

„Exprimátorka ich vyhodila, pretože mali mestu spôsobiť vyše 300-tisícovú škodu. Kauza vznikla po zbúraní výbuchom zničenej bytovky,“ vysvetľujú tvnoviny.sk.

Mesto firme, ktorá búrala bytovku, zaplatilo podľa znaleckého posudku. Zvyšnú sumu si firma nárokovala na súde. „Mesto dostalo platobný rozkaz, no v elektronickej pošte si ho na radnici nikto nevšimol a nestihli sa tak včas odvolať,“ spresnila ďalej TV Markíza na svojom webe.

Uspela na súde

Výpoveď dostali tri pracovníčky.

Neplatnosť výpovede však namietali na súde. Prepustená vedúca finančného odboru nakoniec so žalobou uspela. Výšku ušlej mzdy jej musí v ďalšom konaní vyrátať súd. Medzitým si našla inú prácu.

​V prípade ďalších dvoch referentiek mesto na právoplatné rozsudky čakať nechcelo.

Oľha vs. Turčanová

„Aktuálne sú zamestnané na Mestskom úrade a pokračujú na rovnakých pozíciách, ako mali,“ povedal pre tvnoviny.sk primátor František Oľha.

Mimosúdne sa dohodli aj na doplatení ušlej mzdy. Za všetky tri má ísť celkovo o viac ako 200-tisíc eur. Celková spôsobená škoda tak môže presiahnuť pol milióna eur.

„To, že ten súdny spor takto dopadol je vina bývalého vedenia,“ povedal pre tvnoviny.sk súčasný primátor František Oľha. „To, že sa nový primátor rozhodol inak bude na jeho svedomí. Svojím konaním spôsobili škodu 305-tisíc eur a na tom trvám,“ dodala na margo pracovníčok exprimátorka Turčanová s tým, že osobnú zodpovednosť za vzniknutú situáciu necíti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM