Ľubomír Hudačko Samospráva

Dočkáme sa obchvatu Prešova? Župan Chudík zložil sľub a chce si na vec posvietiť

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) zložili poslanecké sľuby. Spomedzi 62 poslancov je 22 úplne nových tvárí. Sľub zložil už po štvrtý raz aj staronový predseda PSK Peter Chudík. Poslancov vyzval na spoluprácu bez ohľadu na politickú príslušnosť.

Ilustračný obrázok k článku Dočkáme sa obchvatu Prešova? Župan Chudík zložil sľub a chce si na vec posvietiť
Zdroj: TASR

Za najdôležitejšie považuje udržať hospodárenie kraja na takej úrovni ako doteraz.

Len 5 žien

„Musíme pokračovať v tom, čo sme robili doposiaľ a snáď, ak sa bude dať urobiť aj niečo viac, tak to urobiť. Tu chcem otvoriť otázku obchvatu mesta Prešov, ktorá je veľmi nutná pre mesto aj pre celý kraj, a rýchle dobudovanie diaľnice D1,“ povedal Chudík.

Poznamenal, že je dôležité, aby pri schvaľovaní záverečného účtu bola samospráva aj naďalej v plusových číslach, ako to bolo doposiaľ 11-krát. Medzi 62 poslancami v krajskom parlamente z 13 volebných okrskov je len päť žien a deväť poslancov bude sedieť v krajskom parlamente už počas štvrtého volebného obdobia. Strana Smer-SD má v parlamente 35 poslancov.

Každý má pomôcť svojou rukou

„Je to zatiaľ historický úspech, pretože 35 poslancov strana Smer ešte nikdy nemala, ale je to aj o zodpovednosti. Myslím, že komunálna politika by mala byť iná ako bratislavská. Každý by mal svojou rukou prispieť k spoločnému dielu a politikárčenie nikomu neprospeje. Ja sa budem opierať o všetkých poslancov, ktorí budú chcieť pomôcť,“ uviedol predseda.

Otázku podpredsedov a zostavenia jednotlivých komisií podľa jeho slov ešte neriešili. Prvé pracovné zastupiteľstvo by sa malo uskutočniť 21. alebo 28. januára a tam bude jasné aj to, kto zasadne na stoličku podpredsedov. Voľné je určite miesto Antona Danka, primátora Popradu, ktorý v týchto voľbách nekandidoval.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM