Rôzne

Dočkali sa významnej pocty: TÍTO učitelia a žiaci z prešovských stredných škôl získali prestížne ocenenia!

Prešovský samosprávny kraj (PSK) po siedmykrát ocenil najúspešnejších pedagogických pracovníkov a žiakov stredných škôl v pôsobnosti PSK. Významnej pocty sa dočkali aj učitelia a žiaci z prešovských stredných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Dočkali sa významnej pocty: TÍTO učitelia a žiaci z prešovských stredných škôl získali prestížne ocenenia!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala náš portál hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková, spolu 20 pedagógov z celého kraja získalo plaketu Jána Ámosa Komenského – Sophista pro regione – učiteľ múdrosti pre región. Návrhy na ocenenie posielali riaditelia škôl a o ocenení rozhodovali členovia Územnej školskej rady.

O ocenení študentov rozhodovala komisia zložená zo zástupcov odboru školstva PSK. „Spolu 20 študentov z deviatich okresov ocenili plaketou Lux Mentium – Svetlo poznania,“ ozrejmila Fitzeková. Najviac laureátov, po troch, majú okresy Humenné, Prešov a Sabinov.

Ocenení pedagógovia z prešovských škôl

Ku každému z nich si môžete prečítať aj komentár PSK.

PaedDr. Mária Novosadová – učiteľka na Gymnáziu Jána Adama Raymana v Prešove. Venuje sa práci s talentovanými žiakmi v ruskom jazyku, kde žiaci pod jej vedením v celoslovenskej súťaži Ruské slovo dosiahli 2. a 3. miesto.

Ing. Antónia Kolenková – učiteľka odborných ekonomických predmetov na Hotelovej akadémii v Prešove a zároveň zástupkyňa riaditeľa školy. Podieľala sa na tvorbe a úpravách základných pedagogických dokumentov pre študijný odbor hotelová akadémia.

PhDr. Daniela Hermanovská – učiteľka na Strednej odbornej škole v Prešove. Úspešne zapája žiakov do charitatívnych podujatí Červené stužky a spolupracuje s občianskym združením Liga proti rakovine.

Ocenení študenti z humenských škôl

Taktiež aj s komentárom PSK.

Kristína Gregová – žiačka Strednej zdravotníckej školy v Prešove. V stredoškolskej odbornej činnosti s prácou Komunikácia pomocou bazálnej stimulácie získala v krajskom kole 1. miesto a postúpila do celoslovenského kola. Pomáha postihnutým deťom z Detského domova v Prešove.

Jakub Adzima – žiak Spojenej školy na Ulici Ľudmily Podjavorinskej v Prešove. K jeho najvýraznejším úspechom patrí niekoľkonásobná účasť v súťaži ZENIT a následný postup na celoštátne kolo tejto súťaže. V súťaži Strojár – inovátor získal cenu verejnosti.

Alexandra Vasiľová – žiačka Strednej umeleckej školy v Prešove. Zapája sa do projektov školy ako 7 nástenných malieb v prešovskej nemocnici, kulisy k 10. výročiu dobrovoľníctva v Prešove či kulisy k predstaveniu Šmolkovia pre Detský domov v Prešove.

Galéria: 1. ocenení pedagógovia, 2. ocenení študenti, zdroj: PSK

Dočkali sa významnej pocty
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM