Rôzne

Dobrý festival štartuje už v piatok: Dobre spravíte, ak prídete autobusom

Už 14.6.2019 od 15:00 sa otvárajú brány Dobrého festivalu a areál prírodného kúpaliska bude vítať hojný počet návštevníkov. Ako sa však na Delňu dostať?

Ilustračný obrázok k článku Dobrý festival štartuje už v piatok: Dobre spravíte, ak prídete autobusom
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Tento víkend sa Prešov môže tešiť na nával skvelej hudby a nabitého sprievodného programu, ktorý mu prináša Dobrý festival. Do Prešova mieri Pendulum DJ-set, Ofenbach, Razorlight, Amofphis, domáci IMT SMILE so špeciálnou šou, Chinaski, N.O.H.A., Kali a Peter Pann, Inekafe, Slobodná Európa, ElevenHill, Chikiliki tu-a, Heľenine oči, Lukáš Adamec, Adam Ďurica, Karolina Czarnecka, Emma Drobná, Tomáš Buranowski, Rudda, Kandráčovci, Štefan Štec, Veronka Rabada, Wayd, Grai a množstvo ďalších interpretov, a preto si ozrejmite aj všetky dôležité dopravné informácie.

Kyvadlová doprava

Na Dobrý festival autobusom každých 10 minút a auto tak môžete nechať doma. „Organizátori v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Prešov, a. s. pripravili pre návštevníkov festivalu kyvadlovú dopravu, a tak sa bude možné dostať do / z areálu iba v 10 minútových intervaloch. Kyvadlová doprava bude premávať vo všetky tri festivalové dni od 16:15 do 02:25 a z nedele na pondelok do 01:00,“ znie stanovisko organizátorov festivalu.

Pravidelné spoje na linkách č. 28, 33, 35 a 45 doplní špeciálna okružná linka X – Dobrý festival a to na trase Delňa – Petrovianska – Košická – Železničná stanica – Kuzmányho – Rusínska – Arm. Gen. Svobodu – Švábska – Jesenná a Delňa, pričom na zastávke Železničnej stanice sa nastupuje v smere do centra mesta. Je však potrebné si zakúpiť štandardný cestovný lístok.

Zmena organizácie dopravy

Parkovanie v okolí areálu je obmedzené a organizátori maximálne odporúčajú využiť alternatívne formy dopravy, najmä MHD. „Na Jesennej ulici bude ako aj po minulé roky platiť zmena organizácie dopravy v podobe zjednosmernenia ulice Jesennej. Tým sa na príjazdovej ceste k Delni – ulici Jesennej – vytvorí obmedzená možnosť parkovania po oboch stranách komunikácie. Preto prosíme a a vyzývavame návštevníkov, aby rešpektovali značenie a pokyny,“ znejú informácie od organizátorov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Pozrite si zatiaľ v archívnej fotogalérii, ako to vyzeralo na Delni pred 2 rokmi, keď v Prešove vystúpili LP či David Hasselhoff.

FOTOGALÉRIA: Takto to vyzeralo počas 3. dňa Dobrého festivalu 2017
53
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM