Ľubomír Hudačko Kultúra

Dobrý festival sa blíži: Tieto novinky vás určite potešia...

Podujatie sa bude i tento rok konať v zrekonštruovanom priestore prešovského amfiteátra. Siedmy ročník otvorí brány už onedlho, v rámci pódia Šariš dobrá piváreň sa predstavia prví účinkujúci.

Ilustračný obrázok k článku Dobrý festival sa blíži: Tieto novinky vás určite potešia...
Zdroj: Webnoviny.sk

Program spestrí niekoľko noviniek

Organizátor a člen formácie IMT Smile Miro Tásler uviedol, že amfiteáter dostal nový šat: „Mali sme skoro celý rok, aby sme areál amfiteátra pripravili. Vyniesli sme odtiaľ 220 ton odpadu, nanosili sme tam asi sto ton kameňov, urobili sme cesty, celú infraštruktúru, nové toalety, zasiali sme trávu,“ vyhlásil Tásler a dodal, že v programe budú mať návštevníci možnosť vychutnať si niekoľko noviniek: „Budú tri veľké koncertné zóny, novinkou bude špeciálna gastro zóna s veľkou kolibou, kde sa budú variť pirohy, bryndzové halušky či strapačky s kapustou. Dokonca sme mysleli aj na fajčiarov, ktorí budú mať vlastnú zónu a nebudú prekážať nefajčiarom. V týchto dňoch ešte realizujeme zemné práce s úpravou príjazdovej cesty, zázemie pódia je upravené vrátane koncertnej plochy. Minulý rok sme pred festivalom nestihli veľa úprav, tento rok sa však veľa zmení, je nový hlavný vstup aj prístup a sedenie v samotnom hľadisku. Vylepšené je aj stanové mestečko s hygienickou zónou,“ povedal hudobník.

Vystúpia stálice i ľudovka

Domáce zoskupenia ako Chiki-liki tu-a či Heľenine oči sú už stálicami festivalu, na ktorom nebude chýbať ani ľudovka. V histórii podujatia vôbec poprvýkrát: „Je veľmi zlé, že mladá slovenská generácia nepozná slovenské ľudové piesne, a preto som rád, že tento rok ich budeme mať prvýkrát. Nikdy sme ich tu ešte nemali, vystúpia tu Kandráčovci,“ dodal. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na Petra Nagya, ktorý vystúpi na Dobrom festivale už tretíkrát: „Na amfík mám veľmi pekné spomienky, lebo sme tam chodili ešte na strednej škole do kina. Atmosféra je tu vždy perfektná. Chcem sa preto poďakovať Mirovi, že tento festival naďalej robí,“ povedal.

Džezmen si prevezme cenu mesta

Koncert Petra Lipu bude výnimočný: „Na Dobrom festivale som koncertoval už pred piatimi rokmi, keď sa ešte konal na Delni. Tento rok to bude zároveň môj jediný koncert v Prešove. Teším sa, že sa tam vrátim, hlavne keď počujem správy, že ten amfiteáter opäť vyzerá trocha k svetu,“ prezradil 70-ročný Lipa, ktorý získal tento rok ocenenie mesta Prešov za prínos v oblasti kultúry a hudby. Túto cenu si prevezme práve na Dobrom festivale.

Podujatie vyplnia ďalej aj Raindown, Mloci, Žobráci, Hrdza, Edo Klena, Zašo + Back2Love či Andy Belej. Doplnia ich košické skupiny Nocadeň a Siempre. V line-upe podujatia sú aj zahraniční interpreti na čele s anglickou skupinou Freak Power, ďalšími budú anglickí Kitten & The Hip či Rony Size. Súčasťou podujatia je od jeho začiatkov tanečný stan, ktorý tento rok dosiahne zatiaľ najväčšie rozmery v histórii festivalu. Zabávať sa v ňom bude viac ako tisíc návštevníkov, ktorí sa môžu tešiť už prvý deň festivalu na nočnú house party Back2Love Night.

Dobrý festival
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM