Rôzne

Dobrovoľníci na brehoch Domaše: V strediskách Eva a Monika vyzbierali 350 vriec odpadu!

Dobrovoľníci vyzbierali na brehoch vodnej nádrže Domaša viac ako 350 vriec odpadu. Motivovať chcú nielen deti, ale aj dospelých, aby vedeli, že odpad nepatrí do prírody.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci na brehoch Domaše: V strediskách Eva a Monika vyzbierali 350 vriec odpadu!
Zdroj: TASR

Približne 100 dobrovoľníkov vyčistilo brehy Domaše v rekreačných strediskách Eva a Monika od prevažne naplavených odpadkov. „Pôvodná myšlienka bola výchova, preto sme na akcie pozývali aj deti,“ uviedol Rastislav Košalko, predseda Občianskeho združenia (OZ) Vranovské vydry, ktoré je jedným z iniciátorov tradičnej jarnej akcie. Podľa jeho ďalších slov opakované čistenie prináša čoraz menej odpadu v rekreačných strediskách. „Ale treba konštatovať, že je cítiť slabú podporu o rozvoj týchto bývalých lukratívnych stredísk cestovného ruchu zo strany štátnej správy či miestnej samosprávy,“ doplnil.

Občianske združenie organizuje okrem športových aj kultúrne podujatia. Pre takúto environmentálnu iniciatívu sa podľa Košalka rozhodli pre to, že ju pozorovali aj pri iných nádržiach, kde sa ľudia vedeli spojiť a vyčistiť ju. Vyzbieraný odpad zlikviduje po dohode obec Holčíkovce vo Vranovskom okrese na svoje náklady.

Akcia bola zároveň ukončením otužileckej sezóny, členovia OZ Vranovské vydry sa poslednýkrát vykúpali v studenej Domaši.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM