Ľubomír Hudačko Rôzne

Dobrovoľná cena za punč na trhoch: Koľko Prešovčania za hrejivú špecialitu utratili za týždeň?

Stánok s prešovskými farbami dočasne obsadili počas vianočných trhov mestskí poslanci a aj primátor. Podujali sa na podávanie primátorského punču, ktorého výťažok pomôže rodinám v núdzi.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľná cena za punč na trhoch: Koľko Prešovčania za hrejivú špecialitu utratili za týždeň?
Zdroj: Dnes24.sk

Podávaním primátorského punču vyzbierali v Prešove dvetisíc eur. Výťažok z akcie si prevzali charitatívne organizácie, ktoré sa starajú o rodiny s deťmi v núdzi.

Výťažok z jeho predaja vo výške dvetisíc eur bol určený na pomoc organizáciám ako Dorka, Mymamy, Návrat či Magis, ktoré pomáhajú najmä rodinám v núdzi. Pri výdaji punču sa celý týždeň vo vyhradených hodinách popri primátorovi stretli aj poslanci zastupiteľstva a ďalšie významné osobnosti Prešova. V rámci akcie sa podávali aj chutné domáce koláčiky, ktorými túto myšlienku podporili kuchyne prešovských základných škôl.

„Uvedomujeme si, že aj v Prešove žije množstvo ľudí, ktorí sa nachádzajú v biede. Tešíme sa, že v meste je čím ďalej tým viac ľudí, ktorí chcú pomôcť zabezpečiť aspoň dôstojné Vianoce pre naše prešovské rodiny, ktoré to potrebujú,“ povedal o zbierke primátor mesta Prešov Pavel Hagyari. Cena primátorského punču, ktorý mohli ľudia ochutnať počas celého minulého týždňa, bola dobrovoľná.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM