Veronika Ondo-Cholewová Správy

Dobré správy: V okrese postavia novú telocvičňu za viac ako 635-tisíc eur

Poklepaním základného kameňa pri základnej škole (ZŠ) začali v obci Terňa v okrese Prešov s výstavbou novej budovy telocvične za viac ako 635-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy: V okrese postavia novú telocvičňu za viac ako 635-tisíc eur
Zdroj: TASR

Stavba by mala byť ukončená v apríli 2023. „ZŠ má momentálne viac ako 320 žiakov a celých 60 rokov sme telocvik vyučovali v provizórnych podmienkach. Na chodbách, vonku, v upravených triedach a podobne. Preto je to veľmi dôležité pre našu školu, ale aj pre naše športové kluby, dôchodcov a všetkých, ktorí budú mať možnosť športovať aj počas zimných mesiacov, celoročne,“ uviedol pre TASR starosta Juraj Senderák.

Financovanie

Financovanie projektu je zabezpečené z dotácie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v rámci Výzvy pre región vo výške viac ako 178 000 eur, z Fondu na podporu športu sumou takmer 318 000 eur a obec prispeje zo svojich peňazí čiastkou najmenej takmer 140 000 eur. Zhotoviteľom je popradská spoločnosť Arprog.

Telocvičňa bude mať pôdorys o výmere 28×26 metrov. Vznikne v nej samostatné zázemie so šatňami, sprchami či kabinetmi. Určená bude pre vykonávanie rôznych druhov športov od basketbalu, bedmintonu cez volejbal i malú hádzanú a slúžiť bude jednak žiakom školy v Terni, ale aj okolitým školám.

Viac správ

Výzva pre región

Výzva pre región je už trvalý fond, ktorým podporujeme jednotlivé aktivity v rámci nášho samosprávneho kraja. Samozrejme ide aj o šport, ale nielen o šport. Podporujeme aj národné kultúrne pamiatky, pútnické miesta a rôzne iné aktivity. Som rád, že PSK mohol sumou takmer 180.000 eur prispieť, ale neostali sme v osamotení spolu s obcou. Takisto Fond na podporu športu aktívne pristúpil k riešeniu celej problematiky, keďže obec Terňa má okolo 1300 obyvateľov, zaslúži si mať svoju telocvičňu pre žiakov, ale aj obyvateľov obce,“ dodal predseda PSK Milan Majerský.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM