Ľubomír Hudačko Správy

Dobré správy, smeruje k nám ďalší investor: 50 nových miest a priemerná mzda až 1000 €!

Dobrá správa pre nezamestnaných! Na východ sa chystá ďalšia spoločnosť, ktorá plánuje investovať v priemyselnom parku. Podpis Memoranda znamená záujem výrobcov energie RS Energy realizovať investičné zámery v závode na výrobu energie.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy, smeruje k nám ďalší investor: 50 nových miest a priemerná mzda až 1000 €!
Zdroj: Dnes24.sk

„Sme spoločnosť, ktorá robí dlhšie v energetickej oblasti, budujeme energetické diela až po ich uvedenie do prevádzky, spojené so servisom a prevádzkovaním,“ vysvetlil predseda predstavenstva spoločnosti Peter Janči, ktorá chce investovať v priemyselnom parku IPZ Záborské.

Zvyšovanie zamestnanosti

Výška investície v prvej etape by podľa jeho slov predstavovala do 10 mil. eur, čím by sa vytvorilo 50 pracovných miest so zameraním na strojárske a elektrotechnické vzdelanie, priemerná mzda by predstavovala 800 až 1000 eur. Hlavným zámerom podpisu memoranda bolo deklarovať spoluprácu pri zvyšovaní zamestnanosti a ekonomického potenciálu na území regiónu i mesta Prešov.

Ide o investíciu nepodmienenú stimulmi od štátu, ktorá by sa po odsúhlasení zámeru predaja pozemkov o výmere 1 ha, územnom a stavebnom konaní, mala začať realizovať v priebehu budúceho roka. Spustenie výroby elektriny a tepla zo zemného plynu sa predpokladá v roku 2015. „Tešíme sa najmä preto, že ide o odbornú firmu, chceme stavať aj na malých investoroch, pretože ide o reálne investície,“ povedal pri podpise memoranda primátor Pavel Hagyari, ktorý zdôraznil pozitívum, že Prešov je zaujímavý pre investorov. Investíciu podporuje aj Prešovský samosprávny kraj.

V auguste tohto roka bolo podpísané Memorandum o spolupráci so zástupcami španielskej spoločnosti Funderia Condals, následne bol poslancami MsZ v Prešove schválený zámer predaja pozemkov o výmere 3,5 ha. V súčasnosti sa realizujú kroky k vybudovaniu elektrickej prípojky a po odsúhlasení štátneho stimulu by investor začal realizáciu projektu zlievarne do roku 2015.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM