Ľubomír Hudačko Rôzne

Dobré správy pre rodičov: Dve materské školy v Prešove už začali rekonštruovať!

Dve materské školy v Prešove už znova rekonštruujú. Prvá etapa na obidvoch miestach sa začala v minulom roku. Potom, čo poslanci zastupiteľstva schválili aj ďalšie finančné prostriedky na ich opravy, už začali aj s druhou etapou.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre rodičov: Dve materské školy v Prešove už začali rekonštruovať!
Foto: Eva Viestová

Ide o MŠ na uliciach Fraňa Kráľa a Mirka Nešpora v Prešove. Podľa riaditeľky Sekcie strategického rozvoja Mestského úradu Prešov Ivany Iliašovej boli v tomto roku pre MŠ Fraňa Kráľa schválené ďalšie prostriedky vo výške 59 980 eur na výmenu okien.

Na MŠ Mirka Nešpora je v druhej etape viac prác a poslanci preto schválili 254 520 eur. Na prvej škôlke s prácami začali pred Veľkou nocou a dokončiť by ich chceli do konca tohto týždňa. Okrem výmeny okien tam aj niektoré priestory maľovali. Na MŠ M. Nešpora v týchto dňoch dokončili rekonštrukciu tretieho pavilónu, ktorá sa začala ešte v októbri minulý rok. Aj napriek tomu, že minuloročné práce čiastočne ovplyvňovali pobyt 163 detí v škôlke, momentálne sa ich rekonštrukcia už tak nedotýka, pretože prebieha najmä v hospodárskom pavilóne, kde sú kancelárie, kuchyňa či sklady.

Potvrdila to riaditeľka materskej školy Viera Štroncerová. Podotkla tiež, že v minulom roku dostali na opravy už 120 000 eur. Ich priestorom tieto opravy veľmi pomohli, je to cítiť už aj na teplote v triedach. Problémom je však stále azbest na prechodovej chodbe, ktorý by mal byť odstraňovaný v júli. Práce v škôlke majú byť ukončené v tomto roku, kedy to bude presne, riaditeľka konkretizovať nevedela.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM