Ľubomír Hudačko Kultúra

Dobré aj zlé správy pre cestujúcich: Po meste už jazdia autobusy s klímou, čakajú nás obmedzenia!

Cestovanie mestskou hromadnou dopravou bude komfortnejšie. Už sa môžeme tešiť na niektorých linkách, že jazdiť môžeme v klimatizovaných autobusoch. Dopravný podnik mesta Prešov kúpil v máji štyri nízkopodlažné autobusy s klimatizáciou.

Ilustračný obrázok k článku Dobré aj zlé správy pre cestujúcich: Po meste už jazdia autobusy s klímou, čakajú nás obmedzenia!
Zdroj: Webnoviny.sk

Všetko je raz prvýkrát

V prevádzke sú od od začiatku júna: „V histórii prešovského dopravného podniku vôbec o prvé autobusy s interiérovou klimatizáciou, ktorá slúži aj cestujúcim. Teplota je nastavená na 22 stupňov Celzia. Autobusy jazdia v celodennej premávke a podľa potreby sú nasadené na viaceré linky. Jazdia na trase k nemocnici, na Rúrky, Šalgovík, Kanaš, Cemjatu, do Ruskej Novej Vsi a inde – č. 10, 11, 14, 15, 18, 19, 22, 24,“ povedal vedúci dopravy Peter Demeter.

Zmena poriadku už čoskoro

Cestujúci musia rátať s obmedzeniami. Tie súvisia nielen so znížením počtu spojov z dôvodu školských prázdnin, ale tentoraz aj pre práce na cestách. Obmedzenia budú hlavne pri ZVL, kde je rozostavaná komunikácia, a na Sídlisku Sekčov. Demeter ďalej uviedol, že od 1. júla sa bude meniť v Prešove cestovný poriadok MHD.

Najstarší a najmladší

Celkovo má dopravný podnik vo svojom vozovom parku 60 autobusov a 40 trolejbusov. Najstarší trolejbus má 24 rokov, najstarší autobus má iba o rok menej. Dopravný podnik mesta Prešov okrem mestských liniek zabezpečuje dopravu aj do ôsmich priľahlých obcí a mesta Veľký Šariš. Dopravcovia majú aj šesť trolejbusov s klimatizáciou iba pre vodiča, ktoré kúpili tiež nedávno.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM