Ľubomír Hudačko Rôzne

Dobrá vec sa v Prešove podarila: Beh pre život prilákal takmer 2700 účastníkov, vyzbierali sa tisíce eur!

Charitatívne podujatie Tesco Beh pre život prilákalo do Prešova 2698 bežcov rôznych vekových kategórií. Vyzbierať sa podarila nádherná suma, ktorá pomôže zrealizovať atletické tábory pre deti z detských domov. Patrónmi akcie boli herečka Gabriela Marcinková a biatlonista Martin Otčenáš.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá vec sa v Prešove podarila: Beh pre život prilákal takmer 2700 účastníkov, vyzbierali sa tisíce eur!
Zdroj: Dnes24.sk

Trasa Behu pre život v Prešove predstavovala 4200 metrov, spolu s patrónmi sa pomohlo vyzbierať viac ako 8570 eur.

Kým niektorí účastníci ju celú prebehli, iní ju pre dobrú vec odkráčali so svojimi deťmi či domácimi miláčikmi. Výťažok zo štartovného a z finančných darov bude použitý na pomoc deťom z detských domovov. V spolupráci so Slovenským atletickým zväzom pre ne Nadácia Tesco pripraví profesionálne športovo-vzdelávacie tábory, v ktorých okrem bohatých zážitkov môžu pohybovo nadané deti získať možnosť ďalšieho výkonnostného ras­tu.

Tesco Beh pre život je charitatívno-športové podujatie pre bežcov aj nebežcov. Každý účastník dostal na štarte tričko a balíček od partnerov behu, v cieli medailu a občerstvenie. Za sedem rokov sa do tohto behu zapojilo 71 099 ľudí.

Čítajte tiež:

Pred prešovskou radnicou sa objavili starodávne tátoše: Šarišský okruh veteránov v plnej kráse! FOTO

Majestátny let, lov vo vzduchu a úžas ľudí: Pozornosť Prešovčanov strhli dravce VIDEO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM