Správy

Dobrá správa z Prešova: V lokalite K Starej tehelni výskyt koronavírusu nepotvrdili

Obyvateľov prešovskej lokality K Starej tehelni, ktorí sa v uplynulom období vrátili zo zahraničia, otestovali na ochorenie Covid-19. Výskyt sa nepotvrdil.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa z Prešova: V lokalite K Starej tehelni výskyt koronavírusu nepotvrdili
4
Galéria

Výsledky všetkých testov boli negatívne, sprísnené hygienické opatrenia v tejto časti mesta však radnica ponecháva aj naďalej. Informoval o tom hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Koľko vzoriek odobrali

V nedeľu 12. 4. vzniklo v lokalite K Starej tehelni dočasné odberné miesto, kde testovali miestnych obyvateľov, ktorí sa prednedávnom vrátili z Veľkej Británie, Nemecka a Belgicka.

„Vyškolení vojenskí zdravotníci odobrali vzorky 25 ľuďom z miestnej komunity. Všetci z nich s testovaním súhlasili a odbery mali pokojný priebeh. Na mieste asistovali aj členovia armády, mestská polícia, občianska poriadková služba, zástupcovia organizácie Zdravé regióny a komunitní pracovníci. Jednotlivé vzorky boli odoslané na testovanie do Košíc. Výsledky nepotvrdili koronavírus ani u jedného z testovaných obyvateľov,“ uviedol Tomek.

„V spomenutej lokalite však bude aj naďalej prebiehať viacstupňová kontrola dodržiavania opatrení súvisiacich s ochorením Covid-19. Priamo na mieste na to dohliadajú terénni sociálni pracovníci a občianske hliadky, ktoré denne monitorujú oblasť a akékoľvek porušenia opatrení alebo verejného poriadku bezodkladne hlásia mestskej polícii. Tá tam okrem toho pravidelne prichádza aj preventívne v rámci hliadkovej činnosti,“ vysvetlil hovorca mesta.

Testovali aj viceprimátora

Negatívne boli podľa jeho slov aj testy miestneho komunitného pracovníka a viceprimátora Prešova Vladimíra Feľbabu. Oboch ich otestovali, nakoľko pri svojej práci pravidelne prichádzajú do kontaktu s rizikovými skupinami ľudí.

Počas uplynulého týždňa bola v spomenutej oblasti vykonaná aj rozsiahla dezinfekcia verejných priestranstiev a spoločných priestorov, vrátane kľučiek všetkých bytov.

A vo fotogalérii nájdete ďalšie zábery priamo z miesta.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: V Prešove testovali ľudí v lokalite k Starej tehelni
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM