Správy

Dobrá správa: Situácia v krajských zariadeniach sociálnych služieb sa zlepšuje

Výskyt koronavírusu hlási k pondelku aj 48 z celkového počtu 68 SŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK. Neevidujú ho len SŠ v okrese Snina.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa: Situácia v krajských zariadeniach sociálnych služieb sa zlepšuje
Zdroj: TASR/AP

Počet prípadov ochorenia COVID-19 v zariadeniach sociálnych služieb (ZSS) v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) klesá, situácia je stabilná.

Viac ako 2-tisíc

Uviedla to pre TASR hovorkyňa Úradu PSK Daša Jeleňová. Krajské stredné školy (SŠ) naďalej evidujú viac ako 2-tisíc karantenizovaných študentov.

„Evidujeme pozitivitu u 16 prijímateľov v piatich zariadeniach. Najviac infikovaných klientov je v DSS Legnava (10), čo je však výrazný úbytok pozitívnych prípadov v porovnaní s uplynulým pondelkom, keď bolo v zariadení 32 pozitívne testovaných prijímateľov,“ priblížila s tým, že v ďalších štyroch ZSS sa počet klientov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 pohybuje od jedného do troch. Kraj má tiež aktuálne hlásených 21 nakazených zamestnancov v siedmich ZSS.

Len v Snine nie

Výskyt koronavírusu hlási k pondelku aj 48 z celkového počtu 68 SŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK. Neevidujú ho len SŠ v okrese Snina.

„V čiastočnej alebo úplnej karanténe je približne 96 tried, pričom v izolácii, respektíve na dištančnom vzdelávaní, je 2507 žiakov a 108 zamestnancov krajských stredných škôl,“ doplnila Jeleňová.

Hl. foto: ilustračné

Máme aj ďalšie nové správy z východu:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM