Ľubomír Hudačko Správy

Dobrá správa pre prešovských rodičov: Ich ratolesti zo škôlky Mirka Nešpora už vo vynovených priestoroch!

V znamení ďalšej dobrej správy sa niesol deň, keď sa asi najviac potešia malí školáci z MŠ M. Nešpora v Prešove a ich rodičia. Rekonštrukčné práce, ktoré sa realizovali od minulého roka, boli ukončené a stavba bola odovzdaná!

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre prešovských rodičov: Ich ratolesti zo škôlky Mirka Nešpora už vo vynovených priestoroch!
Zdroj: Dnes24.sk

„Prešov postupne revitalizuje, opravuje a odstraňuje havárie zo svojich materských škôl napriek neľahkej ekonomickej situácii,“ uviedol primátor Pavel Hagyari. Dodal, že je to ďalší krok k zlepšeniu a skvalitneniu prostredia i výchovno-vzdelávacieho procesu našich najmenších. „Schválená suma z rozpočtu mesta v tomto roku na rekonštrukcie materských škôl predstavuje 4,5 mil. eur,“ spresnila Svetlana Pavlovičová, predsedníčka finančnej komisie.

Práce na MŠ M. Nešpora boli realizované vo viacerých etapách, v minulom roku prešli rekonštrukciou dva objekty, v rámci ktorých bolo preinvestovaných 120 000 eur, tento rok sú ukončené práce vo výške 60 000 eur. Tie zahŕňali podľa slov stavebného dozoru Milana Závadského výmenu okien, výmenu boletických panelov, kopilitových stien, murárske práce, nátery a pod. K celkovému ukončeniu rekonštrukcie zostáva realizácia prác na jednom objekte, na ktorú je vyčlenených 184 000 eur. Ide o poslednú časť, na ktorej sa práce uskutočnia až v lete počas letných prázdnin, kedy bude škola prázdna. Radosť neskrývala ani riaditeľka MŠ Viera Štroncerová, ktorá vyzdvihla spoluprácu s Mestom Prešov a taktiež s dodávateľskou spoločnosťou Technostav.

V tomto roku sú schválené financie na cca 50 stavieb, z toho predstavujú väčšiu časť rekonštrukcie škôl a škôlok, v súčasnosti prebiehajú práce napr. na MŠ Haburská a Fraňa Kráľa a v najbližších dňoch sa odovzdá dodávateľovi stavieb budova MŠ Zemplínska a A. Prídavku.

Aktivita mesta pri získavaní a realizácii projektov z európskych fondov a vyčlenením financií z vlastného rozpočtu v prospech rekonštrukcií škôl a škôlok je snahou o zlepšenie podmienok výchovy a vzdelávania v meste Prešov a deklaráciou toho, že školstvo je jednou z priorít rozvoja mesta v nasledujúcich rokoch.

Informácie redakcii sprostredkovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny-Gazdová

Škôlka Mirka Nešpora je už vynovená!
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM