Monika Földešiová Rôzne Tlačové správy

Do tohto rezortu na východe Slovenska chodia už aj Tatranci. Spoznajte VÝHODY jarnej lyžovačky aj vy!

Preľudnený svah a treskúca zima. V takýchto podmienkach sa nedá športovať veľmi pohodlne. Ale taká jarná lyžovačka, to už je iné kafe ;)

Ilustračný obrázok k článku Do tohto rezortu na východe Slovenska chodia už aj Tatranci. Spoznajte VÝHODY jarnej lyžovačky aj vy!
Zdroj: TASR

Ak by ste si mysleli, že s koncom jarných prázdnin skončila aj zimná sezóna v lyžiarskych strediskách, mýlite sa. Práve teraz máte možnosť užiť si tú pravú zábavu na svahu.

Dôvodov, prečo sa lyžovať počas marca a (ak to dovolia podmienky) aj apríla, je hneď niekoľko. V prvom rade slnko. Nasiať do seba vitamín D, a ešte aj počas športovej aktivity, má blahodarné účinky pre celé vaše telo. Nie je predsa nič lepšie, ako keď sa vám príjemné slnečné lúče opierajú o pokožku. A samozrejme vám nie je zima a chytíte ešte aj svoj prvý bronz.

Stále je tiež dostatok snehu na zjazdovke. Dokonca aj v známom ski rezorte pri Krompachoch. „Aj napriek tomu, že nie sme vysokohorským rezortom, stále udržiavame svah so 40–50 cm snehu. Sezóna sa nám blíži ku koncu, no lyžovačka je stále perfektná. Naše svahy sú orientované na sever. Síce tu máme slnka pomenej, ale v teplejšom počasí sa nám sneh netopí tak rýchlo a lyžovačka je stále dobrá. Potvrdzujú nám to aj návštevníci, ktorí si chodia ku nám teraz zalyžovať aj z Tatier,“ vraví vedúci obľúbeného Relax Centra Plejsy na východe Slovenska, Miloslav Dacho.

Nemusíte sa ani báť, že by bol sneh nekvalitný. Doobeda sa vždy a za každých okolností lyžovalo najlepšie, ale ani teplejšie počasie nemusí kvalite snehu uškodiť.

V neposlednom rade je obrovskou výhodu málo ľudí v rezortoch. Mnoho z nich už vytiahlo kolieskové korčule a bicykle a zviezlo sa na vlne jarnej atmosféry. Počas jarnej lyžovačky ale nie sú žiadne dlhé čakania v radoch na vlek či v bufetoch, a na svahu si môžete jazdiť predsa len slobodnejšie.

Ak sa rozhodnete užiť si posledné dni zimnej sezóny na lyžiach alebo snowboarde, necestujte ďaleko.

V Relax Centre Plejsy sa stále lyžuje. Ale POZOR! Od 13.3. prevádzka spustená len počas piatkov a víkendov.

„Vleky zostávajú v prevádzke tak ako doteraz. Lyžovačka je aj napriek otepleniu veľmi dobrá, rovnako tak aj kvalita svahu. K zmene prevádzkových dní sme pristúpili hlavne kvôli tomu, aby sa u nás dalo lyžovať čo najdlhšie,“ dopĺňa vedúci strediska Miloslav Dacho.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Jarná lyžovačka v Relax Centre Plejsy na východe Slovenska
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM