Správy

Do prešovského štadióna sa vrazí takmer 16,6 milióna eur: Poslanci schválili investíciu

Nový štadión bude mať podľa radnice dizajnovo unikátnu hlavnú tribúnu, ktorá bude jedinečná svojím architektonickým prevedením.

Ilustračný obrázok k článku Do prešovského štadióna sa vrazí takmer 16,6 milióna eur: Poslanci schválili investíciu
Zdroj: Mesto Prešov

Investíciu do výstavby prešovského futbalového štadióna spoločnosťou Futbal Tatran Aréna za takmer 16,6 milióna eur bez DPH schválili v utorok na svojom zasadnutí poslanci mesta Prešov.

Zároveň zvýšili základné imanie spoločnosti zo 6 600 eur na 206 600 eur.

Schválili zmluvu

V roku 2016 ju mesto založilo spolu s Prešovským samosprávnym krajom (PSK). Mesto prevezme záväzok na nový peňažný vklad do spoločnosti vo výške 102-tisíc eur.

Poslanci zároveň schválili uzavretie zmluvy o diele so spoločnosťou AVA-stav z Galanty ako víťazom verejného obstarávania s výslednou cenou za celý predmet zákazky viac ako 16,5 milióna eur bez DPH.

Predbežne ďalších 300-tisíc eur bez DPH bude stáť zabezpečenie stavebného a autorského dozoru. Nutnou súčasťou výstavby je aj obstaranie energobloku, ktorý však nebol súčasťou verejného obstarávania. Predpokladaná hodnota jeho zabezpečenia je takmer 767-tisíc eur bez DPH.

Už bez PSK

Prešovskí krajskí poslanci v pondelok (14. 12.) schválili spolufinancovanie projektu sumou viac ako 7,2 milióna eur.

Rozhodli aj o tom, aby sa kraj už nepodieľal na ďalšom financovaní projektu a prevádzkovaní štadióna. Predsedu PSK Milana Majerského požiadali o prevod obchodného podielu v spoločnosti Futbal Tatran Aréna na mesto alebo inú osobu.

História futbalového štadióna v Prešove, ktorý je najstarším na Slovensku, siaha až do roku 1898. V tom čase sa odohral prvý futbalový zápas na rovnakom mieste, kde bude stáť nový štadión s kapacitou 6 500 divákov.

Nový štadión, zaradený do tretej kategórie štadiónov UEFA, bude mať podľa radnice dizajnovo unikátnu hlavnú tribúnu štadióna, ktorá bude jedinečná svojím architektonickým prevedením. Slovenský futbalový zväz podporil projekt dotáciou vo výške 2,4 milióna eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné/Mesto Prešov

Politika v Prešove

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM