Správy

Do mestských ZŠ nastúpilo takmer 7 500 žiakov: Čo im zaželala končiaca primátorka?

Najvyšší počet žiakov má v tomto školskom roku ZŠ na Ulici Československej armády, ktorú bude navštevovať 1 012 žiakov.

Ilustračný obrázok k článku Do mestských ZŠ nastúpilo takmer 7 500 žiakov: Čo im zaželala končiaca primátorka?
Zdroj: Mesto Prešov

Do základných škôl v pôsobnosti mesta Prešov nastúpilo v pondelok takmer 7 500 žiakov, z toho viac ako 950 je prvákov. Ako informoval hovorca mesta Vladimír Tomek, vo všetkých školách sa bude vyučovať prezenčnou formou.

Školský rok 2022/2023 sa začal v 11 základných školách, 19 materských školách, jednej základnej škole s materskou školou, troch základných umeleckých školách a ABC centre voľného času v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Takmer tisíc prvákov

„Do materských a základných škôl nastúpilo k 5. septembru spolu 2 148 škôlkarov, z toho 737 predškolákov, a 7 485 žiakov, z toho 952 prvákov. Školský klub detí bude v aktuálnom školskom roku navštevovať 2 857 žiakov,“ uviedol Tomek.

Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová otvorila nový školský rok v Materskej škole (MŠ) na Jurkovičovej ulici, ktorú bude navštevovať 234 detí, a v Základnej škole na Májovom námestí, do ktorej nastúpilo 901 žiakov.

„Všetkým škôlkarom a školákom prajem, aby sa im v novom školskom roku darilo a aby im učenie sa nových vecí robilo radosť. Najdôležitejšie je, aby sa deti v našich školách cítili dobre, pretože potom budú spokojní aj ich rodičia a celý školský personál,“ uviedla Turčanová.

Kto má najviac

Najvyšší počet žiakov má v tomto školskom roku ZŠ na Ulici Československej armády, ktorú bude navštevovať 1 012 žiakov.

Spomedzi prešovských materských škôl nastúpilo najviac detí do MŠ na Jurkovičovej ulici, ktorú bude navštevovať 234 detí.

Základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta bude navštevovať 99 žiakov so statusom odídenec, v prípade materských škôl pôjde o 23 detí.

Presné počty žiakov základných škôl a detí v materských školách budú podľa Tomeka známe po 15. septembri.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM