Michala Halásová Správy

Do dvoch rokov tisíc pracovných miest, sľubuje Prešovu nový investor

Do mesta Prešov mieria ďalší investori. Okrem už existujúcej firmy, ktorá by mala rozšíriť výrobu a zamestnať ďalších ľudí sú v hre aj noví investori. Tí sľubujú mestu až tisícku pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku Do dvoch rokov tisíc pracovných miest, sľubuje Prešovu nový investor
Zdroj: Dnes24.sk

Všetko sa očakáva v časovom horizonte rok až dva. „O tom, že spoločnosť Lear Corporation rokuje o rozšírení výroby sme vedeli. Máme nadštandardné vzťahy s touto spoločnosťou, ak sa podarí uzavrieť dohodu medzi nimi a novým investorom, budeme radi. No mesto rokuje aj s ďalšími investormi, ktorí by mohli do priemyselného parku aj iných lokalít v meste priniesť prácu,“ uviedol primátor Pavel Hagyari. Spoločnosť Lear Corporation by mohla šiť kožené a textilné poťahy do áut, no stále nemajú podpísanú dohodu a v hre je aj poľská firma.

Na radnici však prebehlo aj rokovanie so španielskym investorom, ktorý podniká v strojárskom priemysle. Do mesta by mohol priniesť ďalších 200 pracovných miest. „Sme vo finálnom výbere, no na rade je SARIO a ministerstvo hospodárstva,“ povedal primátor. Ak sa všetko podarí, v druhej polovici roka by mohla začať fabrika fungovať. V štádiu rokovania je podľa Hagyariho aj spolupráca s ďalšími investormi. Zaplniť by mohli nielen priemyselný park, ale aj iné miesta v meste a okolí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM