Ľubomír Hudačko Kultúra

Dni mesta sa blížia: Koncert Dalibora Jandu aj pokus o rekord v počte spievajúcich ľudí

Už 8. ročník tradičného podujatia Dni mesta Prešov sa uskutoční bez finančnej injekcie z rozpočtu mesta. Napriek tomu sa v programe objaví takmer 40 umeleckých zoskupení. Odovzdané budú slávnostne i Ceny mesta.

Ilustračný obrázok k článku Dni mesta sa blížia: Koncert Dalibora Jandu aj pokus o rekord v počte spievajúcich ľudí
Zdroj: Webnoviny.sk

Financií nikdy nie je dosť, no v prípade rozpočtu mesta pre kultúru v Prešove je situácia kritická. Poslanci na kultúrny program neschválili žiadne prostriedky. Mesto tak muselo improvizovať.

Návštevníci si môžu prísť pozrieť vystúpenia kolektívov i jednotlivcov. Deti či seniori vystúpia vo všetkých vekových kategóriách. Zastúpenie bude mať nielen tanec a hudba, ale i divadelné predstavenie. Na svoje si prídu nadšenci módy či maľovania. To všetko už v prvej polovici budúceho týždňa.

„Nebudem individuálne vyzdvihovať žiadneho z umelcov, pretože úcta a vďaka patrí všetkým, ktorí prejavili záujem vystúpiť bez nároku na honorár,“ uviedla Mária Putnocká, vedúca Oddelenia kultúry a športu Mestského úradu v Prešove. Lákadlom podujatia bude iste koncert Dalibora Jandu. V stredu 5. júna budú navyše v PKO slávnostne odovzdané Ceny mesta Prešov.

Spoločne s mestom sa na programe podieľalo i práve PKO. Spoluprácu si rozdelili v záverečné dni. Počas nich bude v meste prehliadka tradičných remesiel a taktiež Prešovský trojičný jarmok. Priestor dostane aj akcia Slovenský Liverpool. Pokúsime sa o vytvorenie slovenského rekordu v kategórii najviac spievajúcich ľudí na jednom mieste. Príďte sa zabaviť!

Dalibor Janda
1
Galéria
Dni mesta Prešov
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM