Ľubomír Hudačko Kultúra

Trojičný jarmok ponúka množstvo lákadiel. Pozrite si našu bohatú fotogalériu!

Ak ste si spestrili deň prechádzkou po Hlavnej ulici, možno aj Vám učaroval tradičný jarmok. Pestrosť ponúkaných výrobkov v stánkoch nepozná hraníc.

Ilustračný obrázok k článku Trojičný jarmok ponúka množstvo lákadiel. Pozrite si našu bohatú fotogalériu!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Od náramkov priateľstva až po dreveného ježka v nadživotnej veľkosti. Aj takéto predmety si môžete zakúpiť, alebo sa nimi len tak pokochať. Pre najmenších sú pripravené kolotoče či sladké odmeny. Zvedavcom spríjemňuje pobyt medzi remeselníkmi nielen hudba pouličných umelcov ale aj vystúpenia folklórnych skupín. Napríklad aj

„V roku 1995 po spolupráci riaditeľa školy p. Jána Saloku a učiteľa tanečného odboru p. Jozefa Piroha bol založený Detský folklórny súbor Šariš Milk. Z detského súboru postupne vyrástol Folklórny súbor Šariš, ktorý samostatne pracuje od roku 2005. Obidva súbory majú 3 zložky: tanečnú, spevácku a hudobnú v počte okolo 40 členov vo veku od 9 do 24 rokov. Účinkujú v nich deti a mládež z Prešova a blízkeho okolia,“ dozvedeli sme sa od moderátorky podujatia. Na pódiu sa vystriedalo množstvo účinkujúcich, od tých najmenších po najstarších.

Ak ste nadšenci umenia „v priamom prenose“, potom si nemôžete nechať ujsť ručne vyrezávané drevené predmety do domácností. Zastúpenie má aj Prešovský Mormartre, portrét vlastného ja nie je ničím nemožným. Vyhotovia Vám ho na počkanie výtvarníci zo združenia K-Art Košice. Už 14. ročník trojičného jarmoku prekonáva očakávania, oči sa nádhery nevedia vynadívať.

„História organizovania Trojičného jarmoku v metropole Šariša siaha až do 16. storočia, chceli sme túto tradíciu obnoviť. Preto sme opäť vytvorili priestor pre obchodníkov, remeselníkov, umelcov a predovšetkým návštevníkov, ktorí tu môžu nakupovať, ochutnať dobré jedlo a zabaviť sa s priateľmi“, povedal programový manažér PKO Jozef Kačala, ktoré jarmok organizuje.

Umenie budú Prešovčanom ponúkať remeselníci až do soboty.

Zdroj: Global24/TASR

Dni Mesta Prešov
26
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM