Ľubomír Hudačko Kultúra

Dni mesta Prešov sa už blížia: Vyberajte, čo si v programe nenecháte ujsť

Dni mesta Prešov už výrazne klopú na dvere! Deviaty ročník odštartuje pravidelne na začiatku júna a môžeme sa tešiť na bohatý kultúrny program. A to najmä na hlavnom pódiu v centre mesta, ktorý bude doprevádzaný sprievodnými akciami v rôznych častiach pešej zóny.

Ilustračný obrázok k článku Dni mesta Prešov sa už blížia: Vyberajte, čo si v programe nenecháte ujsť
Zdroj: Webnoviny.sk

Čaká nás už 9. ročník Dní mesta Prešov! Uskutočnia sa od 2. – 7. júna 2014. Sprievodný program sa však začne už 31. mája, kedy svoje brány v rámci Dňa otvorených dverí otvorí Dopravný podnik mesta Prešov. Pokračovaním bude oslava Dňa detí 1. júna na Ranči pohoda, kde na našich najmenších čaká množstvo zaujímavých akcií, ako je jazda na koni, westernová show, či rôzne iné lákavé súťaže.

Veľkým lákadlom pre všetkých Prešovčanov bude určite hudobné vystúpenie legendárnej skupiny Vidiek či známeho prešovského saxofonistu Gappu, nebude však chýbať ani Michaella, Tublatanka Rivival, Hrdza, ale tiež koncert nevidiacich umelcov Maroša Banga a Radeka Žaludka a iných. Nemenej zaujímavou bude aj možnosť bezplatného výstupu (vrátané večerného výstupu do 22:00) na vodárenskú vežu počas celého trvania Dní mesta Prešov.

V rámci podujatia sa 4. júna v PKO uskutoční aj slávnostné Mestské zastupiteľstvo v Prešove, na ktorom sa budú udeľovať Ceny mesta Prešov za rok 2013 vybraným laureátom. O deň neskôr sa môžeme tešiť na prehliadku tradičných remesiel, ktorá bude súčasťou 15. ročníka Prešovského trojičného jarmoku.

Záver Dní mesta Prešov sa ponesie v znamení ambicióznej a na Slovensku premiérovej akcie na podporu cykloturizmu i mestskej cyklistiky s názvom BIKE & TOUR 2014, v rámci ktorej sa uskutoční unikátna cyklojazda po uzavretej diaľnici D1 a sobáš dvoch cyklistov za priameho svedectva primátorov Prešova a Košíc.

Kompletný prehľad programu si môžete pozrieť v tomto linku.

Bohatý program počas Dní mesta Prešov: Na toto sa môžeme tešiť!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM