Ľubomír Hudačko Kultúra

Koncert Dalibora Jandu v Prešove: Na pódiu aj s dcérou, ľudí zabával historkami

Vrchol 8. ročníka Dní Mesta Prešov nastal už vystúpením stálice českej hudobnej scény Dalibora Jandu. Ako hurikán odohnal škaredé počasie a potešil výkonom i autogramiádou.

Ilustračný obrázok k článku Koncert Dalibora Jandu v Prešove: Na pódiu aj s dcérou, ľudí zabával historkami
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na pódiu i s dcérou

Divákov v metropole Šariša privítal pokrikom v rámci svojej úvodnej piesne „Všechno na Mars“: „Kto netlieska, ten je mimozemštan,“ čím fanúšikov ihneď rozhýbal. Spevák prišiel síce v diétnejšom zložení kapely, ale i tak zožal obrovský potlesk po každej skladbe. Vymedzený priestor mal na jednu hodinu, počas ktorej privítal na pódiu aj svoju dcéru Jiřinu. Tá odspievala svoje dve nahrávky, medzi nimi i hit Vyrovnaná v zádech.

Dobrú náladu počasie neprekazilo

Janda svoje vystúpenie vyšperkoval i zábavnými historkami medzi pesničkami: „Počas vojenčiny som raz pozval k sebe do stanu šarmantnú dámu. Neprišla. Nedávno som mal koncert v Brne a všimol som si ju medzi divákmi. Kolega z kapely utrúsil, že jej absenciu v stane som ani nemusel ľutovať,“ povedal.

Interpret s nezameniteľným chrapľákom servíroval hity ako na podnose, Žil ako kaskadér či rozvíril Hurikán: „Vidíte, ako som zabezpečil, aby nepršalo?“, vtipkoval dobre naladený niekoľkonásobný slávik. Koncert si užili najmä skôr narodení účastníci Dní Mesta Prešov a prišli v hojnom počte. Po skončení vystúpenia spevák trpezlivo rozdával autogramy. Všedný deň bol tak zrazu Tisíckrát krásnejší, i keď túto pieseň priaznivcom neponúkol.

Dni Mesta Prešov - Dalibor Janda
8
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM