Ľubomír Hudačko Správy

Dlhoočakávané dobudovanie chodníka na Sídlisku III sa už blíži: Jeho súčasťou bude aj varovný pás, tu sú ďalšie detaily

Chýbajúci chodník bude minulosťou. V týchto dňoch sa realizujú práce na dobudovaní dlhoočakávanej nedostavanej časti chodníka na prešovskom Sídlisku III. Miestni by ho mali využívať už v decembri.

Ilustračný obrázok k článku Dlhoočakávané dobudovanie chodníka na Sídlisku III sa už blíži: Jeho súčasťou bude aj varovný pás, tu sú ďalšie detaily
Zdroj: Dnes24.sk

Začiatok navrhovaného úseku na Sídlisku III bude v mieste odklonu cyklistického chodníka od už jestvujúceho chodníka. Jeho trasa bude vedená poza stromy a stožiare verejného osvetlenia.

„Predmetom tejto investičnej akcie je dobudovanie chýbajúceho chodníka. Suma na základe výberu zhotoviteľa predmetnej stavby je 15 489,99 eur. Pred ulicou Matice Slovenskej sa navrhovaný chodník napojí na už jestvujúci chodník,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Zároveň sa navrhuje vedľajšia vetva. Tá bude situovaná v areáli detského ihriska v trase vyšliapaného chodníka smerom k rieke Torysa. Vedľajšia vetva chodníka bude ukončená približne jeden meter za poslednou lavičkou na detskom ihrisku, jej šírka bude tiež 1,5 m. Konštrukčné vrstvy obidvoch vetiev navrhovaného chodníka budú vyhotovené z betónovej dlažby.

„Súčasťou tejto stavby bude aj varovný pás pre nevidiacich, na ktorý sa použije bodkovaná dlažba červenej farby. Ohraničenie chodníka bude realizované záhonovým zapusteným obrubníkom,“ dodala hovorkyňa. Stavebne práce pokračujú podľa nej bez časového sklzu a miestni obyvatelia by ho mali využívať začiatkom decembra.

Môže vás zaujímať:

Prešov sa rozhodol zareagovať na znížený počet terás v centre mesta: Krok, pre ktorý sa radnica rozhodla!

V Prešove sa pripravuje zníženie poplatkov za štvornohých miláčikov: Aha, o koľko eur má klesnúť daň za psa!

Prešovčania, čerstvé info, ktoré vás budú zaujímať: Nový cintorín plánuje mesto začať stavať tento rok!

Dlhoočakávaný chodník na Sídlisku III: Súčasťou bude aj pás pre nevidiacich
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM