Ľubomír Hudačko Správy

Dizajnový handmade sa teší obľube: Kamila Prešovčanom priniesla originálne výrobky, FOTO

Pôsobila v oblasti marketingu, prevádzkuje Psí salón v Lipanoch. A teraz Kamila Červeňáková v Prešove predstavila aj dizajnové hand made kúsky.

Ilustračný obrázok k článku Dizajnový handmade sa teší obľube: Kamila Prešovčanom priniesla originálne výrobky, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Úsmev Prešov

Úsmev je v dnešnej dobe veľmi dôležitý. Veľmi dobre to vie aj Kamila Červeňáková, ktorá Prešovčanom prednedávnom začala vo svojej predajni predstavovať originálny hand made sortiment od lokálnych výrobcov.

„Myšlienka názvu Úsmev bola spojená s atmosférou na predajni, ktorá má ľuďom vyčariť úsmev na tvári. A tiež, ak sa zákazník rozhodne produkt z predajne niekomu darovať, tak ho tým poteší,“ prezradila na úvod Kamila s tým, že život je podľa nej s úsmevom krajší.

Zo Slovenska a Česka

Jej cieľom bolo splniť si svoj vlastný sen a zároveň pomôcť pri plnení sna ďalším šikovným dodávateľov a handmade tvorcom zo Slovenska a z Česka.

„Ide o koncept dizajnovej predajne, kde si každý môže nájsť niečo, čo ho zaujme. Je tu detský sortiment, doplnky, ekologické produkty podporujúce udržateľnosť, darčekové predmety a ďalšie kreatívne kúsky od šikovných tvorcov,“ poznamenala ďalej Kamila.

So štartom je spokojná, ľudia podľa nej reagujú pozitívne a predajňa na nich pôsobí tak, ako aj chcela. Verí, že to tak pôjde aj ďalej a obľúbi si ju každý, kto do nej vstúpi.

„Úsmev momentálne zastrešuje 60 dodávateľov, z ktorých 90% je zo Slovenska a 10% z Česka. Kúpou sa podporí okrem predajne aj dodávateľ, ktorého produkt si daný zákazník vyberie,“ hovorí Kamila.

Kreatívny darček

Pochádza z obce Dubovica v okrese Sabinov. Predtým pôsobila v oblasti marketingu a okrem toho už tri roky prevádzkuje Psí salón v Lipanoch. Tomu sa venuje vo voľnom čase, keďže veľmi blízke sú jej aj zvieratá.

Nájsť svoj originálny dizajnový kúsok a zároveň podporiť lokálnu výrobu môže v Prešove každý od novembra, vďaka tomu sa zníži aj uhlíková stopa dopravy produktu a pomôže sa k plneniu sna slovenskému alebo českému dodávateľovi.

„Môžu tu nájsť aj sortiment, ktorý je bežne dostupný len na eshope. Je vhodný aj ako kreatívny darček na poslednú chvíľu. Tí, ktorí ocenia ručnú tvorbu a vedia koľko je za ňou hodín práce si takýto sortiment stále nájdu. Lokálni dodávatelia si dávajú záležať na pôvode surovín pri výrobe produktov, celkovo na kvalite výsledných produktov,“ prezradila ďalej Kamila.

Podľa jej názoru sú zákazníci takejto predajne veľmi lojálni. Verí preto tomu, že príjemná obsluha, záujem o vysvetlenie pridanej hodnoty produktu a kvalitný sortiment ocení väčšina z nich a budú sa s úsmevom vracať.

Chce aj do iných miest

„Bola by som veľmi rada, ak by som to mohla rozšíriť aj do iných miest. Dodávatelia sa veľmi tešia takejto spolupráci, pomáha to rozširovať ich tvorbu a vymýšľať nové kreatívne produkty,“ dodala na záver Kamila, ktorá aj sama preferuje kamenné predajne, kde si môže produkty pozrieť, porozprávať sa s predajcami a vybrať si to vhodné.

Viac záberov z miesta nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: Sortiment hand made výrobcov v Prešove
11
Galéria
Zdroj: Úsmev Prešov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM