Kultúra

Divadlo pripravuje muzikál Jesus Christ Superstar: Nie je však isté, či sa odohrá

V súvislosti s druhou vlnou pandémie koronavírusu v prešovskom divadle nevedia, či sa im predstavenie podarí odohrať v stanovenom termíne.

Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Pri príležitosti 50. výročia vzniku muzikálu Jesus Christ Superstar Divadlo Jonáša Záborského (DJZ) v Prešove pripravuje jeho premiéru.

Dátum premiéry

Na tlačovej konferencii divadlo informovalo, že premiéra je plánovaná na 13. novembra.

Podľa režiséra Michala Náhlika muzikál prináša do divadla v prvom rade svetlo. „Či už to vezmeme ako metaforu alebo energiu. Pre nás je to nielen, s veľkou pokorou, výzva, ale aj veľký dar a šanca. Kto ho nepozná, ja verím, že si ho obľúbi, lebo je to naozaj geniálne napísaná hudba,“ uviedol Náhlik.

„Odkedy som sa dozvedel, že budem hrať Ježiša, zrejme už asi nikdy v živote väčšiu postavu nedostanem. Podriadil som tomu celý svoj život. Moja rodina má so mnou utrpenie. V divadle trávim veľmi veľa času, zodpovedne sa pripravujem,“ povedal herec Filip Lenárth.

Lepšie ako nehrať

Na margo opatrení, ktoré určujú maximálny počet 50 ľudí v divadle, riaditeľ DJZ Ján Hanzo povedal, že je lepšia možnosť hrať, ako nehrať vôbec.

„Ak budú opatrenia trvať, budeme premiéru posúvať s tým, že to doskúšame a budeme udržiavať všetkých zúčastnených v kondícii,“ povedal riaditeľ divadla.

Zábery z tlačovej konferencie nájdete v priloženej fotogalérii a viac informácií sa dozviete vo videu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Prešovské divadlo pripravuje muzikál Jesus Christ Superstar
6
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM