Ľubomír Hudačko Kultúra

Divadlo Jonáša Záborského uvedie novú hru, herečka Kveta Stražanová sa jej obávala!

Chystá sa premiéra ruskej klasiky Nemá kocúr večne hody, ktorú napísal Alexander Nikolajevič Ostrovskij. O réžiu a preklad hry sa postaral Ľubomír Vajdička, ktorý si pochvaľuje spoluprácu s Prešovčanmi manželmi Stražanovcami. Nežnejšia časť hereckých legiend Kveta sa dokonca hry obávala.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo Jonáša Záborského uvedie novú hru, herečka Kveta Stražanová sa jej obávala!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Hra sa podľa neho venuje téme peňazí, bohatstva, pohŕdania bohatých chudobnými, čo je najmä v dnešnej dobe veľmi aktuálne. Jozef Stražan na tlačovej konferencii po predpremiére povedal, že hru predtým nepoznal, no je to jeho malá osobná vzbura proti dobe peňazí.

Hry sa po prečítaní obávala aj Kveta Stražanová, no prekvapili ju pozitívne reakcie divákov na predpremiére. Nemá kocúr večne hody je posledná premiéra DJZ v tejto sezóne. V septembri divadlo otvorí sezónu, ktorá sa bude niesť v znamení konca druhej svetovej vojny a prvou premiérou bude v októbri Obchod na korze.

„Spolupráca s prešovským divadlom bola veľmi dobrá. Bol som rád, že som spolupracoval s manželmi Stražanovcami, ktorých som síce spoločensky poznal, ale pracovne nie a každé takéto stretnutie so skvelými hercami je pre mňa úžasným prínosom. Priznám sa, že tú hru som hľadal a volil kvôli tomu, aby som našiel pre nich aspoň trošku zodpovedajúce partie a myslím si, že to vyšlo,“ povedal Vajdička.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM