Ľubomír Hudačko Kultúra

Divadlo Jonáša Záborského otvorilo novú sezónu: Na čo sa môžeme tešiť?

V aktuálnom období nezačala len školská dochádzka pre študentov, ale i nová divadelná sezóna. Divadlo Jonáša Záborského v Prešove si prichystalo aj niekoľko premiér a prezradilo, koľko divákov ho navštívilo vlani. Tipnete si presný počet?

Ilustračný obrázok k článku Divadlo Jonáša Záborského otvorilo novú sezónu: Na čo sa môžeme tešiť?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V divadle Jonáša Záborského v Prešove slávnostne otvorili novú, v poradí 72. divadelnú sezónu. Tá sa bude niesť v znamení 70. výročia ukončenia najväčšieho vojnového konfliktu v dejinách ľudstva, ktorý svojou krutosťou poznamenal životy mnohých ľudí.

Naplánovali štyri premiéry

„V novej sezóne sme pre divákov naplánovali štyri premiéry. Prvou je divadelná hra Obchod na korze v réžii Mariána Pecka, ďalej muzikál Kabaret v réžii Michala Náhlíka, ale aj Dílerova voľba režisérky Mariany Luteránovej a predstavenie Hostina dravcov tiež v spomínanej réžii,“ vymenúva riaditeľ divadla Ján Hanzo.

V minulej divadelnej sezóne odohralo prešovské divadlo viac ako 200 predstavení, celkovo ho v priebehu divadelného roka navštívilo takmer 90 000 divákov. „Ďalšie stovky návštevníkov strávili príjemné chvíle aj na iných podujatiach, ktorým divadlo poskytlo priestor a profesionálnu techniku. Uviedli sme 4 premiéry, z ktorých napríklad muzikál Sherlock Holmes už absolvoval 43 repríz,“ dodáva Hanzo. Derniérou a 104. reprízou sa v Prešove rozlúčili s muzikálom Quo vadis.

Prezentovali Divadelné noviny

Počas tejto sezóny budú v Prešove venovať pozornosť aj 70. výročiu ukončenia 2. svetovej vojny. „Mnohé z rán čas dodnes nezacelil a veľa otázok neľudskej ideológie zostalo dodnes otvorených. Preto nezabúdajme. V takomto duchu sa nesie aj úvodné intro divadelnej webstránky,“ dodala Martina Gerjaková z marketingového oddelenia Divadla Jonáša Záborského.

V rámci slávnostného otvorenia sa pred historickou budovou divadla uskutočnila prezentácia Divadelných novín a tiež programu, z ktorého si budú môcť diváci počas roka vybrať.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM