Ľubomír Hudačko Kultúra

Divadlo Jonáša Záborského: Kvôli tehotenstvu herečiek muselo meniť program, kráľovnú hrá muž!

Snehová kráľovná je názov novej rozprávky z dielne Divadla Jonáša Záborského v Prešove, ktorej premiéru uvedie už tento víkend. Režisérom, autorom scenára, libreta i textu je umelecký riaditeľ divadla Michal Náhlík.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo Jonáša Záborského: Kvôli tehotenstvu herečiek muselo meniť program, kráľovnú hrá muž!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Ten povedal, že v úvode sezóny plánovali na máj pripraviť úplne inú rozprávku.

„Na začiatku sezóny sme ešte netušili, že bude taká plodná a že nám otehotnejú dve herečky, preto zrazu z Červenej čiapočky vznikla Snehová kráľovná. Ale aby ste neboli ochudobnení o rozprávky, rozhodli sme sa, že v Snehovej kráľovnej vám porozprávame aj o tom, ako to bolo so Šípkovou Ruženkou a Snehulienkou,“ uviedol po verejnej generálke Náhlík.

Novú rozprávku skúšali sedem týždňov a hlavnú postavu kráľovnej si zahral Miroslav Bodoki. Ten vôbec netuší, ako sa k ženskej hlavnej postave dostal, avšak s hraním žien má skúsenosti aj z iných predstavení v DJZ. Režisér sa predlohy od Hansa Christiana Andersena držal len okrajovo. Tá sa mu totiž zdala málo detská, veselá a rodinná.

Preto sa do jedného príbehu rozhodol zakomponovať viacero rozprávok, ktorých spoločným znakom je spánok princezien, čo je prípad Šípkovej Ruženky a Snehulienky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM